Vitesse - FC Utrecht

2 - 0
Expected goals1 - 1.3

Vitesse heeft de thuiswedstrijd tegen Utrecht in de Eredivisie zondag met 2-0 gewonnen. Manhoef en Maximilian Wittek zorgden beiden voor een doelpunt.

Voor Vitesse werd 1 speler van het veld gestuurd en het team moest de wedstrijd uitspelen met 10 spelers.

Vitesse moest verder met tien man nadat Carlens Arcus in de 51ste minuut rood kreeg.

Voor de rust werd niet gescoord en het duurde tot de 63ste minuut tot Manhoef scoorde en zo Vitesse op voorsprong bracht.

De uiteindelijke 2-0 voor Vitesse werd in de laatste minuten gemaakt door Wittek, met een assist van Mohamed Sankoh.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Vitesse twee overwinningen behaald, twee keer gelijk gespeeld en één keer verloren, terwijl Utrecht twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft.

Vitesse staat op de twaalfde positie met 23 punten. Utrecht staat op de zevende positie met 33 punten.

In de volgende wedstrijd speelt Vitesse op zaterdag 18 februari om 16.30 uur in een uitwedstrijd tegen FC Volendam. Utrecht ontvangt zondag 19 februari om 14.30 uur PSV.