Vitesse boekt grootste zege in Nijmegen sinds 1989: 'Een heerlijke middag'

Reacties

Chris van der Weerden is trots op de wijze waarop de Vitesse-spelers het plan hebben uitgevoerd in de derby tegen NEC. De assistent-trainer verving de afwezige Phillip Cocu aan de zijlijn in Nijmegen, waar de Arnhemmers een bevrijdende zege boekten.

Vitesse boekt grootste zege in Nijmegen sinds 1989: 'Een heerlijke middag'
© Pro Shots
N.E.C.
N.E.C.
1 - 4
Vitesse
Vitesse

Bero opende in De Goffert in de 25ste minuut de score voor Vitesse. De middenvelder leidde daarmee een klinkende overwinning in. Voor Vitesse is de 1-4 de grootste overwinning in Nijmegen sinds december 1989. Toen stonden clubiconen als Theo Bos, Edward Sturing en John van den Brom nog binnen de lijnen bij Vitesse.

'Dit is een heel fijne zege', zei Van der Weerden zondagmiddag na afloop bij ESPN. 'Zeker ook door de manier waarop de jongens het hebben ingevuld. Tactisch hebben ze het heel goed gedaan met het hoog drukzetten. De jongens hebben er veel energie in gegooid om de wedstrijd naar zich toe te trekken en dat hebben ze bijna de hele wedstrijd volgehouden.'

Van der Weerden was ook blij met hoe de derby op de tribunes was verlopen. Ondanks de vrees vooraf voor onrust is het duel tussen de rivalen zonder noemenswaardige incidenten verlopen. 'De supporters hebben zich behoorlijk gedragen volgens mij. Het was een heerlijke middag', concludeerde de vervanger van Cocu.

Bero kreeg nog wel wat naar zijn hoofd geslingerd toen hij enkele minuten na het laatste fluitsignaal op het veld een interview gaf. De 27-jarige Slowaak, tussen 2016 en 2018 actief bij Trabzonspor, keek daar niet zo van op. 'Ik ben wel wat gewend. Ik heb in Turkije gespeeld en daar is het allemaal nog net wat gekker dan hier', aldus Bero, bij wie vreugde heerste na een derby waarin hij volgens hemzelf allesbehalve vlekkeloos speelde. 'Ik was tot mijn doelpunt te slordig en wat tam. In de tweede helft was ik scherper. Dit is een geweldige zege, die erg belangrijk is voor ons, voor de stad en voor de supporters.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.