NEC - PSV

PSV is moeilijk te verslaan gebleven in de Eredivisie. De 4-2 overwinning in de uitwedstrijd in het Goffertstadion tegen NEC betekent dat de ploeg al negen duels op rij ongeslagen is. Het bezoekende team opende de score na 7 minuten via Luuk de Jong. Olivier Boscagli bracht in de 21ste minuut PSV op 2-0. Joey Veerman bracht in de 39ste minuut de uitploeg op een grotere voorsprong, op aangeven van De Jong. Direct na de rust scoorde De Jong voor een tweede keer en vergrootte de voorsprong voor PSV. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Oussama Tannane namens NEC met een assist van Elayis Tavsan. NEC deed de tegenstander nogmaals pijn in de 87ste minuut van de wedstrijd toen Tannane weer scoorde, maar NEC was niet bij machte vaker te scoren. NEC heeft in de vijf laatste wedstrijden twee overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl PSV vier overwinningen en één gelijkspel heeft. NEC staat na deze wedstrijd op de tiende positie met 34 punten, terwijl PSV op de tweede plek staat met 56 punten. In de volgende wedstrijd gaat NEC op zondag 9 april om 14.30 uur op bezoek bij FC Emmen. PSV speelt zaterdag 8 april om 20.00 uur thuis tegen Excelsior.