Tranen bij Boscagli: 'Niet verwacht dat het zoveel emoties zou losmaken'

Reacties

PSV-verdediger Olivier Boscagli kan zijn geluk niet op na een voor hem erg bijzondere avond in Nijmegen. De Fransman maakte na 356 dagen zijn rentree in de basis bij de Eindhovenaren en bekroonde dat zelfs met een doelpunt. Daarna kwam het er allemaal uit bij Boscagli.

Tranen bij Boscagli: 'Niet verwacht dat het zoveel emoties zou losmaken'
© Pro Shots
N.E.C.
N.E.C.
2 - 4
PSV
PSV

In de 21ste minuut was Boscagli alert bij een rebound en knikte hij de 0-2 binnen voor PSV. Bij het vieren van die treffer kon de 25-jarige verdediger de tranen niet meer tegenhouden. Trainer Ruud van Nistelrooij sprak er na afloop al mooie woorden over, zelf kwam Boscagli er na de 2-4 zege op de persconferentie ook op terug.

'Het was een emotioneel moment. Ik had niet gedacht dat een doelpunt zoveel emoties zou los maken bij mij. Er schoot van alles door mijn hoofd, meerdere momenten uit het afgelopen jaar sinds ik geblesseerd raakte. Ik weet nog dat ik na de operatie niet kon lopen en thuis zat te huilen. Ik heb vaak teruggedacht aan mijn blessure in de wedstrijd tegen RKC, maar ik ben gelukkig dat ik hier weer sta', aldus de linkspoot.

In die bewuste wedstrijd tegen RKC, in april vorig jaar, liep Boscagli zijn zware knieblessure op. 'Ik ben blij dat ik weer speel. Het was mijn eerste volledige wedstrijd in bijna een jaar tijd en ik moest mijn ritme vinden. Tegen het einde was ik wat vermoeid. Ik moet de coach nu laten zien dat ik klaar ben voor de rest van het seizoen. Ik werk zo hard mogelijk. De laatste twee jaar was ik een basisspeler. Ik moest nu eerst wachten op mijn kans. Het was moeilijk om mijn teamgenoten niet te kunnen helpen in de periode dat ik geblesseerd was', vertelt de Fransman.

'Het eerste doel toen ik werd geopereerd werd, was om volledig fit te zijn als ik weer zou spelen. Het was voor mij belangrijk om volledig fit te worden en niet met pijn of twijfel te gaan spelen. Ik kijk ook naar de lange termijn. Mijn knie is nu weer helemaal in orde. Ik weet niet of ik nu twee wedstrijden achter elkaar kan spelen (het bekerduel met SV Spakenburg komt eraan, red.), dat moet ik ook met de medische staf bespreken', legt Boscagli uit.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.