PSV profiteert op emotionele avond ondanks beauty's Tannane van uitglijder AZ

PSV heeft zaterdagavond dankzij een simpele zege op NEC de tweede plaats in de Eredivisie veroverd. De Eindhovenaren hadden de uitwedstrijd al voor rust beslist, waardoor twee geweldige goals van Oussama Tannane de gasten geen pijn meer deden.

N.E.C.
N.E.C.
2 - 4
PSV
PSV

PSV kwam voor het eerst in actie sinds het overlijden van Thijs Slegers en in Nijmegen werd voor en na de wedstrijd stilgestaan bij het overlijden van de voormalig perschef van PSV en oud-journalist van VI. Na elf minuten volgde er een indrukwekkend applaus voor Thijs in De Goffert, waar de spelers van PSV met rouwbanden speelden.

Emotioneel moment
Nog voor het eerbetoon voor Thijs kwam PSV aan de leiding. Jasper Cillessen kreeg een venijnig schot van Xavi Simons niet onder controle, waarna Luuk de Jong in de rebound de openingsgoal binnen tikte. Na twintig minuten was het weer raak voor PSV. Cillessen pareerde met de nodige spelers voor zich een indraaiende vrije trap van Joey Veerman, maar Olivier Boscagli stond op de juiste plek om de 0-2 binnen te koppen.

De Franse verdediger reageerde bijzonder emotioneel na zijn goal. Boscagli stond lange tijd buitenspel met een knieblessure en stond voor het eerst sinds 10 april vorig jaar weer in de basis bij PSV. NEC kon voor rust aanvallend geen vuist maken tegen de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij en incasseerde vlak voor de pauze ook een derde doelpunt. Veerman schoof op aangeven van De Jong de 0-3 binnen.

Geweldige uithaal
PSV ontnam NEC kort na rust alle hoop op een comeback. Patrick van Aanholt werd op de linkerflank weggestuurd door Simons, waarna de linksback voorgaf op De Jong. De aanvoerder van PSV tikte de 0-4 binnen, maar moest vervolgens wachten op het oordeel van de VAR. Na het bestuderen van de beelden bleek de spits toch niet buitenspel te hebben gestaan.

Na het vierde doelpunt schakelde PSV een tandje terug en beet NEC via Tannane van zich af. Met een geweldig schot in de kruising liet de Marokkaanse aanvaller PSV-keeper Joël Drommel kansloos. Kort na de 1-4 haalde Van Nistelrooij Simons en Veerman naar de kant en bracht Thorgan Hazard en Ibrahim Sangaré binnen de lijnen.

AZ gepasseerd
Johan Bakayako dacht nog voor de vijfde Eindhovense treffer aan te tekenen, maar de international van België scoorde na een buitenspelsituatie. Ook De Jong kreeg voordat hij werd gewisseld nog een grote kans, maar zijn kopbal trof geen doel.

NEC kwam nog wel tot scoren via opnieuw Tannane: net buiten het strafschopgebied liet hij Drommel kansloos met een snoeiharde vrije trap. Direct na de 2-4 ging de doelpuntenmaker geblesseerd van het veld. PSV profiteert door de zege in Nijmegen optimaal van het gelijkspel AZ tegen SC Heerenveen. Het verschil met koploper Feyenoord is nu vijf punten.