Van Aanholt kondigt vertrek aan na uiterst vruchtbare anderhalf seizoen

Reacties

Patrick van Aanholt (33) heeft PSV per direct verlaten. De huurling van Galatasaray keert niet meer terug in het Philips Stadion. De verdediger nam op Instagram afscheid van de Eindhovenaren.

Van Aanholt kondigt vertrek aan na uiterst vruchtbare anderhalf seizoen
© Pro Shots

Verrassend was de aankondiging van Van Aanholt allerminst, want de linksback was zijn basisplaats al enige tijd verloren en was al langer op weg naar de uitgang. 'Nu mijn contract afloopt, heb ik gisteravond mijn laatste wedstrijd gespeeld voor PSV', schrijft hij. Omdat zijn verbintenis in Turkije ook afloopt, heeft hij een transfervrije status in deze zomer. 

In totaal droeg Van Aanholt in de afgelopen anderhalve seizoen ruim vijftig keer het shirt voor PSV, waarin hij drie goals maakte en vier assists gaf. Met de KNVB Beker, Johan Cruijff Schaal én Eredivisie won de verdediger liefst drie prijzen in die periode.

'Samen hebben we prachtige successen gevierd, van het winnen van de beker en de Johan Cruijff Schaal tot het ultieme: het kampioenschap. Wat een ongelooflijke prestatie hebben we neergezet, en dat is mede dankzij jullie, de fans', aldus Van Aanholt. 'Als klein kind, jeugdspeler én groot fan van PSV koesterde ik de droom ooit voor het eerste elftal te mogen spelen. Uiteindelijk werd deze droom werkelijkheid, en keerde ik terug als ervaren speler naar de club van mijn hart. Het was als thuiskomen.'

Door het afscheid van Van Aanholt en het vermoedelijke vertrek van Sergiño Dest die bovendien geblesseerd is, zal PSV voor de linkerkant van de achterhoede de markt op moeten deze zomer. Mauro Júnior is namelijk de enige overgebleven linksback van trainer Peter Bosz.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

P. van Aanholt


Geboortedatum:
29 augustus 1990
Leeftijd:
33
Geboorteplaats:
's-Hertogenbosch
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,76 m
Gewicht:
74 kg
Huidige club:
PSV
Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer P. van Aanholt
Meer over P. van Aanholt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.