Bosz blij met nieuwe PSV-tandem: 'Een van de lichtpunten'

Reacties

PSV-trainer Peter Bosz was kritisch na de 2-0 overwinning van zijn ploeg op FC Utrecht. Op zijn persconferentie achteraf legde hij uit waarom en stipte hij ook een lichtpunt aan.

Bosz blij met nieuwe PSV-tandem: 'Een van de lichtpunten'
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 0
FC Utrecht
FC Utrecht

Bosz werd na afloop in het Philips Stadion gevraagd naar de rol van Noa Lang, die vanaf links veel naar binnen komt. 'Als je Noa Lang alleen maar stijf aan de zijlijn laat staan, dan haal je bij hem de kracht weg', reageerde de trainer. 

'Dan haal je ook de kracht bij Patrick van Aanholt weg. Dat vond ik nog wel een van de lichtpunten in de eerste helft. Hij klapte er een aantal keer overheen. Daar hadden we meer uit kunnen halen. Ik denk dat hij alleen al drie keer in de zestien vanaf de achterlijn de bal kon voorzetten', aldus Bosz.

Hij ziet nog veel ruimte voor verbetering bij PSV. 'We moeten beter en in een hoger tempo aan een wedstrijd beginnen. Ik denk dat dit seizoen meer tegenstanders zullen terugplooien. En dan moeten wij die muur zien te slechten. Dat kan met een individuele actie zoals Noa heeft laten zien. Dat kan met spelers die eroverheen klappen zoals Patrick heeft laten zien', verklaarde Bosz.

'Maar er moet meer gebeuren', benadrukte de trainer. 'Je positiespel zal in een hoger tempo moeten. Ik kijk altijd de wedstrijd nog na. Ik zou jullie ook adviseren om dat een keer te doen met de eerste helft. Dan zul je zien in wat voor laag tempo wij gespeeld hebben.'

De nieuwe standaard: 'PSV heeft nu een trainer die er heel anders naar kijkt'
Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.