Lang helpt PSV ook aan succesvolle start in Eredivisie

PSV is zaterdag het seizoen in de Eredivisie begonnen met een overwinning. De individuele klasse van Noa Lang gaf de doorslag voor PSV, dat in eigen huis lang niet altijd swingde tegen FC Utrecht.

PSV
PSV
2 - 0
FC Utrecht
FC Utrecht

Voor PSV was het na de strijd om de Johan Cruijff Schaal en de eerste Europese wedstrijd (4-1 winst tegen Sturm Graz) alweer de derde officiële wedstrijd van het seizoen, opnieuw koos trainer Peter Bosz voor Isaac Babadi. De jongeling was betrokken bij het eerste serieuze gevaar aan PSV-zijde, maar keeper Vasilis Barkas stond in de elfde minuut een vroege 1-0 in de weg.

Vervolgens kreeg Utrecht serieuze kansen via Tasos Douvikas, van wie bijna iedereen verwacht had dat hij niet meer in het shirt van Utrecht zou spelen. De topscorer van vorig seizoen schoot in de 21ste minuut voorlangs na een fout van André Ramalho en zag tien minuten later de bal na een stijlvolle omhaal langs de paal scheren. Zo ontstond er een mooie strijd in Eindhoven, waarbij de thuisclub pas vlak voor rust het overwicht kon uitdrukken in de score. Na een individuele actie schoot Lang mooi raak in de korte hoek.

Tasos Douvikas kreeg grote kansen tegen PSV.

Na de 1-0 was PSV nog niet van Utrecht af, want Douvikas toonde zich kort na rust gevaarlijk met een schuiver in de rechterhoek. De grotere kansen werden echter aan de andere kant van het veld genoteerd. Barkas hield het na iets minder dan een uur nog spannend in het Philips Stadion via een fenomenale dubbele redding. Eerst hield hij Lang van zijn tweede treffer af en de rebound van Ismael Saibari - een prachtige boogbal van afstand - pakte Barkas op stijlvolle wijze.

De Griekse doelman, teruggekeerd na zijn eerdere huurperiode, werd een kwartier voor tijd alsnog voor een tweede keer geklopt. Mike van der Hoorn verspeelde de bal, waarna Saibari teamgenoot Yorbe Vertessen vond. De Belg bleef kalm en stelde de eerste competitiezege van het seizoen veilig.

PSV kan zich nu richten op de returnwedstrijd tegen Sturm Graz in de derde voorronde van de Champions League. In Oostenrijk verdedigt de Eredivisionist dinsdag een 4-1 zege. In de tweede speelronde van de Eredivisie treft PSV Vitesse, Utrecht speelt tegen SC Heerenveen om de eerste punten van het seizoen.