PSV - SC Cambuur

PSV heeft Cambuur met 5-2 verslagen in de Eredivisie op zondag.

Cambuur startte goed en nam na 22 minuten de leiding na een doelpunt van Remco Balk.

Xavi Simons bracht in de 25ste minuut PSV op gelijke hoogte, op aangeven van Joey Veerman.

PSV maakte ook 2-1 in de 54ste minuut, toen Patrick van Aanholt scoorde, met een assist van Veerman.

Met nog bijna een half uur te gaan scoorde El Ghazi en bouwde de voorsprong uit met een assist van Veerman.

Vijf minuten later passeerde Bjørn Johnsen de doelman, op aangeven van Navarone Foor, en bracht Cambuur de ploegen dichter bij elkaar: 3-2.

Fábio Daniel Soares Silva passeerde vier minuten later de doelman en vergrootte de voorsprong voor PSV.

Maar PSV had nog tijd voor een extra doelpunt. El Ghazi vond het net opnieuw met twee minuten te spelen, met een assist van Simons.

Het resultaat betekent dat PSV al zeven wedstrijden achter elkaar ongeslagen is.

In de vijf laatste wedstrijden heeft PSV vier overwinningen behaald en één keer gelijkgespeeld, terwijl Cambuur één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft.

Zondag 19 maart zullen beide teams hun volgende competitiewedstrijd spelen. PSV zal om 16.45 uur in de Philips Stadion uit tegen Vitesse spelen. Cambuur neemt het om 14.30 uur uit op tegen Excelsior in het Van Donge & De Roo Stadion.