NEC spreekt teleurstelling uit over besluit van KNVB

Reacties

NEC is niet blij dat de wedstrijd tegen FC Groningen dinsdag al wordt afgemaakt. Het duel werd zaterdagavond gestaakt in de achttiende minuut.

NEC spreekt teleurstelling uit over besluit van KNVB
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
0 - 1
N.E.C.
N.E.C.

In een statement op de clubwebsite vertelt algemeen directeur Wilco van Schaik dat de uitclub teleurgesteld is. 'We hebben gevraagd om meer rusttijd', vertelt hij. 'Onze spelers zijn midden in de nacht teruggekomen in Nijmegen, hebben vandaag een vrije dag en morgen kan er nog één keer worden getraind. Dat is een voorbereiding van één training.'

Het duel met FC Groningen werd bij een 0-0 stand gestaakt omdat een assistent-scheidsrechter werd geraakt door een gevulde beker. De KNVB maakte zondag bekend dat het duel op dinsdag uitgespeeld wordt, zonder publiek. Van Schaik kondigde voor die beslissing al aan dat wat NEC betreft over een paar dagen spelen geen reële optie was.

'Uiteraard begrijpen we de beslissing van alle partijen en was definitief staken gisteravond de enige optie, maar het geeft een wrang gevoel dat we (ons inziens) worden benadeeld terwijl we geen schuld hebben', gaat Van Schaik verder. 'De lokale overheid, onder leiding van de burgemeester van Groningen, gaf deze datum als enige optie en het competitiebestuur van de KNVB heeft dit overgenomen en wij hebben het geaccepteerd.'

Toch krijgt deze zaak wat betreft NEC nog een staartje. 'We gaan nog met KNVB in gesprek over de kosten die we voor deze wedstrijd(en) hebben gemaakt, zowel voor onze supporters als voor de club.' Honderden NEC-fans waren afgereisd naar Groningen, maar kregen dus slechts achttien minuten voetbal te zien.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.