Transferdagboek 21/03: Werner, Rabiot en Torres

Reacties

Alleen in de obscure voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 21/03: Werner, Rabiot en Torres

Timo Werner is dit seizoen met veertien competitietreffers één van de belangrijke pijlers onder het succes van Bundesliga-sensatie RB Leipzig. Het leverde de 21-jarige Duitser al een oproep voor het nationale elftal op en nu mogelijk ook een transfer naar de Premier League. Liverpool-manager Jürgen Klopp zou zijn oog hebben laten vallen op de spits, wiens zaakwaarnemer aan The Daily Mail bevestigde dat er Engelse interesse is.

Zo lang Arsène Wenger een beslissing over zijn toekomst uitstelt, blijven de geruchten stromen. Zo wisten verschillende media te melden dat de 67-jarige Fransman een contract voor twee jaar kon tekenen bij Paris Saint-Germain als opvolger van Unai Emery. De Arsenal-manager veegt die beweringen echter à la Donald Trump van de tafel: 'Het is fake news. Ik kan formeel bevestigen dat het niet klopt.'

Aangezien Paris Saint-Germain een astronomisch prijskaartje om de nek van Marco Verratti heeft gehangen, verlegt Juventus zijn aandacht naar diens ploeggenoot. De Oude Dame is volgens Le10Sport zeer geïnteresseerd in Adrien Rabiot. Daarvoor heeft de Serie A-koploper wel concurrentie van Barcelona, saillant genoeg ook de tegenstander in de kwartfinale van de Champions League.

Fernando Torres gaat helemaal nergens heen. Volgens Cadena SER is El Niño in gesprek met Atlético Madrid over een contractverlenging van een jaar. De huidige verbintenis van de 33-jarige Spanjaard loopt komende zomer af, maar beide partijen zouden hun zinnen hebben gezet op een langere samenwerking.

Niet alleen Kylian Mbappé maakte grote indruk in de Champions League-wedstrijden tegen Manchester City. Hoewel het waarschijnlijk niet meer nodig was, heeft Bernardo Silva zijn visitekaartje ook afgegeven aan de Europese top. Volgens El Mundo Deportivo is Bayern München de grootste kanshebber om de spelmaker van AS Monaco vast te leggen. De koploper van de Ligue 1 wil liefst tachtig miljoen euro voor de 22-jarige Portugees, die ook op de belangstelling van Chelsea kan rekenen.

Antoine Griezmann heeft laten weten niet zo gevoelig te zijn voor de sentimenten die horen bij een pikante transfer. Al is de 26-jarige aanvaller van Atlético Madrid wel uiterst tevreden met zijn huidige situatie, zo heeft hij nog maar eens laten blijken in gesprek met L'Équipe. 'Of ik mezelf in de toekomst voor Real Madrid of Barcelona zie spelen? Waarom niet', zei de 26-jarige Fransman. 'Het is voor iedere speler een droom om voor een grote club zoals een van die twee of Bayern München te spelen, maar op dit moment zie ik mezelf niet naar een van die clubs gaan. Ik ben tevreden waar ik nu ben.' Eerder waren er veel speculaties over een transfer van de aanvaller naar Manchester United.

We blijven even in Spanje. Supporters van Barcelona hoeven zich geen zorgen te maken over de toekomst van Lionel Messi en Andrés Iniesta. Dat is de boodschap van sportief directeur Robert Fernández na geruchten over Chinese aanbiedingen voor Iniesta. 'Iniesta zal zijn contract verlengen op een door hem gekozen moment. Ik twijfel daar niet over en hij ook niet. Ook Messi zal verlengen, zoals ik eerder al gezegd heb. Hij is gelukkig in Barcelona, voelt zich prettig binnen de selectie en de omgeving is perfect voor hem', vertelde de bestuurder bij Cadena SER. Zowel het contract van Messi (29) als dat van Iniesta (32) loopt in de zomer van 2018 al af.

Na de onrust van vorige week lijkt Everton serieus rekening te moeten houden met een vertrek van Romelu Lukaku komende zomer. The Toffees zitten echter niet stil. The Sun denkt te weten wie hoog op het verlanglijstje staan. Ronald Koeman en co hebben twee spitsen uit de Primera División in het vizier: Cédric Bakambu en Willian José. Laatstgenoemde maakt dit seizoen indruk bij Real Sociedad na eerder op huurbasis te hebben gespeeld bij het tweede van Real Madrid. Waar de 25-jarige Braziliaan dit seizoen op negen competitietreffers staat, heeft zijn leeftijdsgenoot Bakambu er deze jaargang nog maar drie gemaakt voor Villarreal in La Liga. Toch is het prijskaartje niet misselijk. Volgens The Sun kost het duo in totaal ruim 55 miljoen euro.

Dan naar Arsenal. In de voor The Gunners barre tijden waarin manager Arsène Wenger enorm onder vuur ligt, is er voor de fans mogelijk weer reden optimistisch te zijn. De komst van Lorenzo Insigne lijkt namelijk weer een stap dichterbij. De contractonderhandelingen bij Napoli willen maar niet vlotten, weet het Italiaanse Sky Sport. Trainer Maurizio Sarri kan niets anders dan geduldig afwachten. 'Ik kan niet veel doen als een speler en zaakwaarnemer anders denken over de toekomst', aldus Sarri. Het huidige contract van de 25-jarige smaakmaker van Napoli loopt nog tot medio 2019.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.