Transferdagboek 19/03: leegloop bedreigt AS Monaco

Reacties

Alleen in de obscure voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 19/03: leegloop bedreigt AS Monaco

Als we de tabloids mogen geloven, wordt AS Monaco deze zomer stevig gestraft voor de fenomenale prestaties in dit seizoen. Kylian Mbappé en Tiemoué Bakayoko worden al met veel clubs in verband gebracht en ook Benjamin Mendy en Bernardo Silva liggen goed in de markt. De twee laatstgenoemde spelers kunnen volgens The Daily Mirror rekenen op serieuze belangstelling van Chelsea. De Londenaren zouden 46 miljoen euro bieden om zowel de linksback als de middenvelder over te nemen. Chelsea-manager Antonio Conte wil sowieso een bredere selectie met het oog op de rentree in de Champions League.

De komst van een middenvelder die er al staat heeft komende zomer absolute prioriteit voor Barcelona. Zowel Marco Verratti (Paris Saint-Germain) als Philippe Coutinho (Liverpool) staat hoog op de verlanglijst van de Catalanen, zo berichten verschillende Spaanse kranten. De leiding van de blaugranas vindt dat het middenveld een likje verf nodig heeft omdat Andrés Iniesta met steeds meer blessures te maken krijgt en Sergio Busquets en Ivan Rakitic dit seizoen wisselvallig presteren.

Arsène Wenger maakte zaterdag na de 3-1 nederlaag bij West Bromwich Albion bekend dat hij al een beslissing heeft genomen over zijn toekomst bij Arsenal. Wanneer de Franse manager dat bekend maakt is nog niet duidelijk, maar volgens The Sunday Express zal de 67-jarige Wenger er nog een jaar aan vastplakken. Het is een compromis, omdat Arsenal hem eerder dit jaar een tweejarig contract aanbood. Ondanks de dramatische serie in de Premier League weigert Le Professeur de handdoek te gooien na 21 jaar trouwe dienst.

Bij Everton zijn er géén twijfels over de toekomst van manager Ronald Koeman, maar wél over die van Romelu Lukaku en Ross Barkley. De twee sterspelers hebben hun contracten nog altijd niet verlengd. Dat is koren op de molen voor de Britse tabloids. Zo zou na Chelsea en Tottenham Hotspur nu ook Arsenal willen toeslaan als de in 2018 aflopende verbintenis van Barkley komende zomer nog niet is opengebroken. In de strijd om Lukaku, die Champions League-voetbal wil spelen, heeft Chelsea volgens The Daily Mail de beste papieren.

Ook over de plannen van Lionel Messi is veel te doen. De Argentijnse aanvaller staat nog maar tot 2018 onder contract in Barcelona, dat zijn verbintenis niet kan openbreken omdat het plafond in het salarishuis is bereikt. Komt er geen verandering in die situatie dan denken de beleidsbepalers van Manchester City hem te kunnen overtuigen van een transfer, stelt The Sunday Express. Manager Pep Guardiola kent Messi nog uit zijn tijd in Camp Nou en heeft een oorlogskas van 230 miljoen euro beschikbaar om komende zomer een grote schoonmaak te houden.

Ook bij Manchester United gaat het nodige veranderen. Zo wil Luke Shaw wegens het gebrek aan speeltijd vertrekken, aldus The Daily Star. Crystal Palace en Stoke City zouden willen profiteren door 17,5 miljoen euro te bieden op de 21-jarige linksback. Newcastle United mengt zich bovendien in de strijd als het promotie naar de Premier League heeft veiliggesteld. Op zijn beurt zou United concurrentie krijgen in de strijd om de handtekening van Nélson Semedo. O Jogo schrijft dat ook Juventus en AC Milan interesse hebben in de rechtsback van Benfica.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.