Transferdagboek 18/03: Donnarumma, Zlatan en N'Zonzi

Reacties

Alleen in de obscure voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 18/03: Donnarumma, Zlatan en N'Zonzi

Ook buiten het transferwindow heeft zaakwaarnemer Mino Raiola genoeg te doen. Speculeren over de situatie van spelers uit zijn stal bijvoorbeeld. Zo waarschuwt hij AC Milan om snel duidelijk te verschaffen over de geplande overname van de club door Chinese investeerders, omdat een langer verblijf van doelman Gianluigi Donnarumma anders in gevaar kan komen. 'Het lijkt er niet op dat de beoogde nieuwe eigenaren goed zullen zijn voor Milan. Het is beschamend. Daarom heb ik met de club afgesproken dat er voorlopig niet over Donnarumma wordt gepraat', aldus Raiola tegen Radio CRC.

De geruchten over een transfer van Zlatan Ibrahimovic naar Napoli worden volgens Raiola overdreven. De spelersmakelaar heeft naar eigen zeggen niet met mensen van de club gesproken. 'Zlatan houdt van de passie van de fans en de mentaliteit van de stad, maar dat is wat anders dan dat hij meteen voor Napoli gaat spelen', aldus Raiola.

Sevilla-middenvelder Steven N'Zonzi zou een persoonlijk akkoord hebben bereikt met Juventus. De Franse middenvelder werd in de twee afgelopen transferperiodes al gelinkt aan de Italiaanse topclub, maar een transer kwam nooit van de grond. Juventus vond de vraagprijs van dertig miljoen euro naar verluidt te hoog. De Spaanse krant AS meldt nu dat dat probleem uit de lucht is.

Ronald Koeman wil met Everton het gat met de Engelse top dichten. Vanuit Italië sijpelt het gerucht door dat The Toffees dat mogelijk willen doen met drie spelers van Sampdoria. De club stuurt scouts af op het talentvolle trio Dennis Praet, Lucas Torreira en Patrick Schick. Laatstgenoemde, een Tsjechische spits, wordt ook gevolgd door Internazionale en Chelsea. Praet speelt sinds afgelopen zomer in Genua. De 22-jarige middenvelder maakt indruk aan de zijde van de één jaar jongere Torreira, die vorig seizoen nog op huurbasis speelde voor Pescara.

Ook Pep Guardiola zoekt in de Serie A naar versterking. Volgens The Daily Mirror heeft de komst van Antonio Rüdiger prioriteit. De Duitse verdediger van AS Roma stapte afgelopen zomer al bijna over naar Chelsea, totdat een knieblessure roet in het eten gooide. De kans is aanwezig dat The Blues definitief naast de 24-jarige international grijpen. Bij Manchester City moet de bij VfB Stuttgart opgeleide mandekker de partner van John Stones worden om zo de aanhoudende defensieve problemen op te lossen. Het prijskaartje: 35 miljoen euro.

Andersom kan het natuurlijk ook. Internazionale houdt volgens The London Evening Standard de situatie van Heung-Min Son bij Tottenham Hotspur in de gaten. De 24-jarige Zuid-Koreaan kan niet op een basisplaats rekenen, maar scoorde desondanks al veertien keer in alle competities. De vraag is dan ook of manager Mauricio Pochettino Son wel wil laten gaan. Sevilla heeft ook belangstelling voor de multifunctionele aanvaller, maar heeft in tegenstelling tot Inter niet de financiële mogelijkheden hem definitief in te lijven.

Geld is bij Manchester United geen probleem. Het schortte volgens José Mourinho echter aan een goed scoutingapparaat. Dat wordt sinds de komst van de Portugees rap uitgebouwd. Volgens The Daily Mirror wil United in Zuid-Amerika intensief op zoek gaan naar talent. Daarom is de Braziliaan Paulo Henrique Xavier aangetrokken. The Special One breekt daarmee met het beleid van Louis van Gaal, die verschillende Latijns-Amerikaanse spelers liet gaan. Zo werden Ángel Di María en Javier Hernández verkocht. 'Dat zou ik nooit hebben gedaan', aldus Mourinho bij de BBC.

Mourinho sprak zich vrijdag nog uit over het ontslag van zijn voormalige assistent Aitor Karanka bij Middlesbrough. De geruchtenmolen over de opvolger van de Spanjaard is inmiddels flink op gang gekomen. Oud-speler Fabrizio Ravanelli laat aan The Sun weten wel oren te hebben naar de klus bij Boro, terwijl Harry Redknapp volgens The Daily Mail ervan overtuigd is dat hij de club voor degradatie kan behoeden. En, hoe kan het ook anders, ook Guus Hiddink wordt door diverse tabloids weer genoemd. De zeventigjarige Nederlander was ook al in beeld bij Leicester City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.