Transferdagboek 14/03: Kimmich, Mahrez en Lukaku

Reacties

Alleen in de obscure voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 14/03: Kimmich, Mahrez en Lukaku

Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge heeft alle geruchten over Joshua Kimmich naar het rijk der fabelen verwezen. De 22-jarige Duitser krijgt momenteel niet veel speeltijd en wordt in verband gebracht met een transfer naar Manchester City. Volgens Rummenigge ligt er voor Kimmich een gouden toekomst in München. 'We hebben grote plannen met hem. Het is duidelijk dat hij de opvolger wordt van Philipp Lahm, dus volgend seizoen krijgt hij echt meer speeltijd.'

Juventus overweegt zich komende zomer te versterken met Riyad Mahrez. Volgens Calciomercato is De Oude Dame ondanks het teleurstellende seizoen van Leicester City nog erg gecharmeerd van Mahrez, een van de belangrijkste schakels bij de regerend landskampioen. De 26-jarige aanvaller, dit seizoen goed voor slechts vier competitietreffers, heeft nog een contract tot medio 2020 bij Leicester.

Dinsdagochtend meldden we al dat de contractonderhandelingen van Romelu Lukaku met Everton moeizaam verlopen, maar volgens Sky Sports is een akkoord nu definitief van de baan. De spits, momenteel gedeeld topscorer in de Premier League met negentien treffers, heeft Everton naar verluidt verteld dat hij niet wil verlengen. Zijn contract loopt nog twee jaar door.

Internazionale is op zoek naar een buitenspeler van formaat om weer serieus mee te kunnen strijden om de landstitel en daarom zijn er volgens La Gazzetta dello Sport twee opties: Ángel di María en Dries Mertens. In het geval van de laatste zou zijn nog altijd niet verlengde contract, dat in 2018 afloopt, uitkomst bieden voor Inter.

Het zijn zware tijden voor supporters van Arsenal en de situatie zou volgens The Manchester Evening News nog erger kunnen worden. Manchester United zou van plan zijn om Mesut Özil (29) naar Old Trafford te halen. United-manager José Mourinho werkte in zijn tijd in Madrid al samen met de Duitse middenvelder en ziet een hereniging wel zitten. Hij zou daarbij dus bereid zijn om eventuele akkefietjes uit het verleden te laten rusten. Naast Özil zou United ook nog eens Alexis Sánchez op de radar hebben. Mede doordat Atlético Madrid-ster Antoine Griezmann steeds meer een onhaalbare kaart lijkt te zijn.

Nog meer slecht nieuws voor Arsenal-fans, al zal niet iedere aanhanger van de Londenaren dat zo zien. Nu Xabi Alonso heeft aangekondigd met pensioen te gaan na dit seizoen, liggen er plotseling kansen op het middenveld van Bayern München. Volgens Chio hebben ze in Beieren al een vervanger op het oog: Arsenal-middenvelder Granit Xhaka. Coach Carlo Ancelotti zou al langer gecharmeerd zijn van de Zwitser, die hij komende zomer tot een overstap wil verleiden.

Problemen bij de contractverlenging van Romelu Lukaku. Volgens The Telegraph wil Everton een afkoopsom van minimaal 102 miljoen euro in het contract van de Belgische aanvaller opnemen, maar daar is Lukaku niet van gediend. Hoewel de 23-jarige spits nog twee jaar vastligt is Everton niet van plan het andere clubs makkelijk te maken en dus moet er diep in de buidel getast worden. Onlangs vertelde belangenbehartiger Mino Raiola nog er 99,99 procent zeker van te zijn dat Lukaku een nieuw vijfjarig contract gaat tekenen. Het blijft dus spannend rond de topscorer van de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.