Transferdagboek 08/03: Conte, Lukaku en Pickford

Reacties

Alleen in de obscure voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 08/03: Conte, Lukaku en Pickford

Het is slechts een kwestie van tijd voordat Antonio Conte een nieuw contract tekent bij Chelsea, zo weet The Guardian. Met een straatlengte voorsprong in de competitie verloopt het debuutseizoen van de manager bij The Blues meer dan goed. Als het aan de clubleiding ligt, tekent Conte dan ook zo snel mogelijk bij. Het zou direct een signaal zijn naar Internazionale, dat interesse heeft om Conte terug te halen naar Italië. Toch lijken de Nerazzurri niet bij voorbaat kansloos; de familieleden van Conte zijn immers niet meeverhuisd. In Italië wordt gefluisterd dat dat een rol kan spelen.

Hoewel Romelu Lukaku waarschijnlijk een nieuw contract gaat tekenen bij Everton, is de kans aanwezig dat hij komende zomer wordt weggekaapt door een Europese topploeg. Volgens The Mirror zal de Belgische aanvaller een clausule in zijn contract laten opnemen, waardoor hij mag vertrekken wanneer ploegen als Bayern München en Real Madrid interesse tonen. Overigens doen The Toffees er alles aan om Lukaku bij de club te houden. De 56-voudig international zou zo’n zeven miljoen euro paar gaan verdienen, waardoor hij de best betaalde speler in de clubhistorie wordt.

Begin deze eeuw wilde Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez per se elk jaar een superster, een Galáctico, vastleggen. Na enkele rustige zomers op dit front is De Koninklijke van plan deze oude politiek weer te omarmen. Althans, dat meldt radiostation COPE. Real Madrid zou James Rodríguez en Isco willen verkopen om zo een oorlogskas te genereren voor Eden Hazard. Als het echt tot een transfer komt moeten alle recordlijstjes worden herschreven. De 26-jarige Hazard is bezig aan een topseizoen met Chelsea én heeft een contract dat pas in 2020 afloopt.

Van James Rodríguez valt het nog te bezien, maar Isco lijkt daadwerkelijk op weg naar de uitgang bij Real Madrid. De nog altijd maar 24-jarige spelmaker is in het bezit van een verbintenis die in 2018 afloopt, waardoor het deze zomer verlengen of verkopen wordt. De Spanjaard zelf neigt naar de tweede optie en heeft volgens de krant AS zijn zaakwaarnemer zelfs al de opdracht gegeven om besprekingen te voeren met Paris Saint-Germain. Ook Manchester City ziet het helemaal zitten in Isco, die als troonopvolger van David Silva wordt gezien.

Chelsea-steunpilaar Eden Hazard is dit seizoen weer in topvorm na een uiterst wisselvallig jaar.
Chelsea-steunpilaar Eden Hazard is dit seizoen weer in topvorm na een uiterst wisselvallig jaar.

Als aasgieren cirkelen clubs die zich willen versterken met Jordan Pickford om het Stadium of Light van Sunderland. De 23-jarige doelman is dit seizoen een van de weinige lichtpuntjes bij de hekkensluiter van de Premier League en heeft zich inmiddels in het gevlei gespeeld van onder meer Everton en Manchester City. ESPN bericht dat laatstgenoemde club in Pickford een doelman ziet die een einde moet maken aan het keepersprobleem van The Sky Blues. Claudio Bravo heeft dit seizoen niet kunnen overtuigen en Pep Guardiola schijnt niet van plan te zijn een nieuwe kans te geven aan de aan Torino verhuurde Joe Hart. Het contract van Willy Caballero loopt af.

Atlético Madrid en Sevilla zitten beide achter Ryad Boudebouz aan, zo weet Le Buteur. De 27-jarige aanvallende middenvelder uit Algerije is al het hele seizoen op dreef bij Montpellier, dat zich er al bij neer heeft gelegd dat het raspaardje komende zomer niet te behouden valt. 'Mijn zaakwaarnemer sprak al met de voorzitter van Montpellier over een transfer', preludeert Boudebouz op een afscheid. 'Iedereen zegt dat ik naar Spanje moet gaan.'

Voor Chelsea lijkt er gezien het machtsvertoon van dit Premier League-seizoen niet zoveel reden om veel aan de huidige selectie te sleutelen. The Blues willen dan ook vooral de kern van de kampioensploeg in spe behouden. Hoewel hij de afgelopen duels op de bank moest beginnen, behoort Nemanja Matic daar ook zeker toe. Volgens The Daily Mirror wil Chelsea de 28-jarige controleur dolgraag langer aan zich binden. Matic' huidige verbintenis loopt namelijk al in 2019 af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.