Transferdagboek 04/03: Strootman, Sturridge en Dier

Reacties

Alleen in de obscure voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 04/03: Strootman, Sturridge en Dier

In de categorie wilde geruchten wordt Kevin Strootman genoemd bij Internazionale. De Nederlander van AS Roma is volgens La Gazzetta dello Sport kandidaat om het Milanese middenveld te versterken. De Giallorossi zouden bijna veertig miljoen euro vragen voor Strootman. De 27-jarige middenvelder ligt nog tot medio 2018 vast bij Roma. Van een contractverlenging kwam het tot nu toe nog niet. Volgens de Italiaanse krant kan Strootman bij Inter vijf miljoen euro per jaar gaan verdienen.

West Ham United wordt door de Engelse bookmakers niet meer gezien als favoriet om Daniel Sturridge over te nemen van Liverpool. De aanvaller is ontevreden op Anfield en de kans is groot dat hij in de zomer vertrekt. Waar naartoe is nog de vraag. Arsenal wordt genoemd als gegadigde, maar ook Paris Saint-Germain zou nog altijd hengelen naar de diensten van Sturridge. Daarnaast zou Newcastle United hem op het oog hebben, in de veronderstelling dat de club dit seizoen promoveert naar de Premier League.

Manchester United heeft de opvolger van Michael Carrick op het oog. Volgens de Engelse krant The Sun staat Eric Dier op het lijstje van The Red Devils. Daar hangt ook een prijskaartje aan, namelijk veertig miljoen euro. Manager José Mourinho is erg te spreken over Dier. Voor United wordt de middenvelder komende zomer waarschijnlijk transfertarget nummer één, al wil Spurs-manager Mauricio Pochettino Dier graag behouden.

Eric Dier kan bij Manchester United Michael Carrick opvolgen.
Eric Dier kan bij Manchester United Michael Carrick opvolgen.

Zo eens in de tien jaar voert Bayern München met enkele transfers een stevige verjonging door in de selectie. Volgens The Daily Mirror moet Dele Alli het boegbeeld van de nieuwe lichting worden. De twintigjarige smaakmaker van Tottenham Hotspur is ook dit seizoen op dreef voor de Engelse topclub, reden waarom ook Real Madrid, Barcelona en Paris Saint-Germain hem hoog hebben genoteerd op de verlanglijst. Hoe dan ook zal er flink moeten worden geboden, aangezien Alli's contract met Tottenham Hotspur pas in 2022 afloopt.

Vrijdag draaide José Mourinho er tijdens zijn persconferentie niet omheen: Manchester United zal in de zomer enkele aankopen doen. Don Balon denkt te weten dat de Portugese manager zijn oog heeft laten vallen op Toni Kroos en Raphaël Varane, die beiden Mourinho's oude club Real Madrid dienen. Met name het project-Kroos is lastig te realiseren, aangezien de Duitser nog tot medio 2022 onder contract staat bij De Koninklijke. De verbintenis van Varane expireert in 2020.

Het wordt een hete transferzomer, want ook Liverpool maakt zich op voor op enkele monsteruitgaven. Manager Jürgen Klopp bevestigt in The Guardian dat hij al bezig is met het in kaart brengen van mogelijke versterkingen. 'We bereiden ons voor op de volgende window. Ik denk dat we tussen de twee en zes nieuwe spelers halen. Het bestuur heeft in elk geval nog niet tegen me gezegd dat een bepaalde aanwinst te duur voor ons is.' Voor de zomer aanbreekt, zal Liverpool nog alle zeilen bij moeten zetten om kwalificatie voor de Champions League af te dwingen.

Tianjin Quanjian liep een blauwtje bij Dries Mertens.
Tianjin Quanjian liep een blauwtje bij Dries Mertens.

Enkele weken geleden meldde Dries Mertens zelf al dat hij een transfer naar China heeft afgeblazen omdat hij zich gelukkig voelt bij Napoli. Nu is ook bekend welke club zich meldde voor de dribbelaar: Tianjin Quanjian, de ploeg van trainer Fabio Cannavaro. 'Ik heb met Mertens gesproken en geprobeerd hem te halen. Maar net toen de besprekingen gaande waren, begon hij veel te scoren voor Napoli', verhaalt Cannavaro in Het Nieuwsblad.

Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu hoopt vóór het eind van deze maand al rond te zijn met de nieuwe coach, zo bericht El Mundo Deportivo. Na de return tegen Paris Saint-Germain in de achtste finale van de Champions League van volgende week, voor Barcelona een moeilijke missie na de 4-0 nederlaag in Parijs, wordt de definitieve shortlist gemaakt aangaande de opvolging van Luis Enrique. Drie namen doen voortdurend de ronde in Catalaanse media: Eusebio (Real Sociedad), Ernesto Valverde (Athletic de Bilbao) en Juan Carlos Unzué, de huidige assistent van Luis Enrique.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.