Transferdagboek 26/02: Benítez, Costa, Hiddink en De Vrij

Reacties

De transfermarkt in Nederland mag dan gesloten zijn, dat is zeker niet overal zo. Chinese clubs kunnen nog tot en met 28 februari spelers aantrekken. Los daarvan zijn er ongetwijfeld clubs die de slag gemist hebben en alvast willen voorsorteren op transfers in de zomer. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 26/02: Benítez, Costa, Hiddink en De Vrij

Wie wordt de opvolger van Claudio Ranieri bij Leicester City? Dat is de hamvraag die de Engelse kranten zondag bezighoudt. Volgens The Daily Telegraph staat Guus Hiddink bovenaan het lijstje van The Foxes. Er kan zelfs al niet meer worden gegokt op de komst van de zeventigjarige Varssevelder, die als tussenpaus moet fungeren. De vraag is echter of Hiddink zin heeft in de klus bij de dolende kampioen van Engeland. Voor de komst van Ranieri kreeg Leicester nul op rekest toen het bij hem aanklopte. Later keerde hij vervolgens terug bij Chelsea als opvolger van José Mourinho.

Blijkt de komst van Hiddink niet haalbaar, dan heeft Leicester-eigenaar Vichai Srivaddhanaprabha genoeg andere opties. Zo is Vítor Pereira gepolst. De 48-jarige Portugees werd begin dit seizoen nog ontslagen bij Fenerbahçe, maar heeft inmiddels alweer een nieuwe werkgever: 1860 München. En daar heeft hij het prima naar zijn zin. Volgens de tabloids is aan de spelersgroep gevraagd of zij wél door het vuur willen gaan voor Nigel Pearson. De uitgesproken Engelsman behoedde Leicester in 2015 op miraculeuze wijze voor degradatie en geniet nog altijd veel respect bij zijn oude ploeg.

Rafael Benítez kan naar verluidt de best betaalde trainer ter wereld worden. De Spaanse manager van Newcastle United geniet interesse van twee Chinese clubs, die hem komende zomer willen weglokken met het bizarre salaris van 35 miljoen euro per jaar (!). Dat is ongeveer evenveel als Carlos Tévez, sinds kort de best betaalde speler van de wereld, opstrijkt in China. Benítez zou woedend zijn over het feit dat Newcastle in januari geen zaken deed op de transfermarkt. Bij de steenrijke clubs uit China zou het transferbudget zoals bekend geen grenzen kennen.

Dat blijkt wel weer uit de berichtgeving rond Diego Costa. Chelsea heeft volgens de Franse journalist Johnny Severin een megabod van 105 miljoen euro afgewezen. Tianjin Quanjin wil de 28-jarige clubtopscorer losweken bij The Blues, die in de winterse transferperiode een transfer naar China nog blokkeerden. Voor het absurde bedrag van 150 miljoen euro zou de Spaans international van manager Antonio Conte alsnog mogen vertrekken. Het valt niet uit te sluiten dat Tianjin Quanjin bereid is het wereldrecord (105 miljoen voor Paul Pogba) te verpulveren.

Manchester United was de club die dat bedrag afgelopen zomer betaalde voor de Franse middenvelder van Juventus. Volgens The Daily Express gaan The Red Devils komende zomer weer shoppen in Italië. Stefan de Vrij zou voor 35 miljoen euro mogen vertrekken van Lazio, waar hij zijn in 2018 aflopende contract nog altijd niet heeft verlengd. In januari staken de Romeinen naar verluidt nog een stokje voor de transfer van De Vrij. Om te voorkomen dat de 25-jarige verdediger volgend jaar gratis de deur uitloopt, valt er nu toch te praten over een vertrek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.