Transferdagboek 21/02: Gómes, Isco, Insigne

Reacties

De transfermarkt in Nederland mag dan gesloten zijn, dat is zeker niet overal zo. Russische en Chinese clubs kunnen nog tot en met respectievelijk 24 en 28 februari spelers aantrekken. Bovendien zijn er ongetwijfeld clubs die de slag gemist hebben en alvast willen voorsorteren op transfers in de zomer. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 21/02: Gómes, Isco, Insigne

Juventus houdt de situatie van Barcelona-speler André Gómes (23) nauwlettend in de gaten. Volgens Calciomercato staat de Portugese middenvelder, die afgelopen zomer voor 35 miljoen euro de overstap maakte van Valencia naar Barça, op een lijstje van potentiële versterkingen van De Oude Dame voor volgend seizoen. Bij Barcelona is Gómes niet altijd verzekerd van een basisplaats.

Een andere middenvelder die Spanje mogelijk gaat verlaten is Isco. De vijftienvoudig international is ontevreden over zijn gebrek aan speeltijd bij Real Madrid en heeft volgens Marca besloten te vertrekken. De krant meldt dat Manchester City, Chelsea en Juventus – in die volgorde – kans maken om de 24-jarige dribbelaar te verlossen van zijn situatie bij De Koninklijke. In 2013 haalde Madrid hem weg bij Málaga voor dertig miljoen euro.

Real Madrid blijft zelf ook rondkijken. Marca meldt dat de koploper van de Primera División de ontwikkeling van Julian Brandt (20) volgt. De linkermiddenvelder staat te boek als een van de grootste talenten van Duitsland en wordt ook gevolgd door rivaal Atlético Madrid, dat het dinsdag in de Champions League opneemt tegen Brandts werkgever Bayer Leverkusen.

Moussa Sissoko (27) is pas sinds de zomer in dienst van Tottenham Hotspur, maar kan volgens The Daily Mirror alweer vertrekken. De Fransman is een transferdoelwit voor AC Milan, dat na dit seizoen flink met geld wil smijten om weer aan te sluiten bij de Italiaanse top.

Arsenal bekijkt de mogelijkheden om Lorenzo Insigne over te nemen van Napoli. Scouts van de Engelse club zaten zondag op de tribune bij het duel tussen Chievo en Napoli (1-3) en zagen de gewilde aanvaller de openingstreffer maken. Reden voor Arsenal om de onderhandelingen snel te willen openen. Dat Insigne in Italië nog twee jaar contract heeft, zou voor Arsène Wenger geen probleem zijn. De manager van Arsenal is bereid de portemonnee te trekken.  (La Gazzetta dello Sport)

Thomas Lemar weet dinsdagavond de ogen op zich gericht in de Champions League. Het 21-jarige talent is met zeven goals en zes assists een drijvende kracht achter de koppositie van AS Monaco. Manchester City-manager Pep Guardiola sprak maandag al lovend over de Franse vleugelspits, die volgens L'Equipe in de belangstelling staat van zowel City als Chelsea. Omdat ook Bayern München en Juventus zijn ontwikkeling in de gaten houden, kan komende zomer het transfergeweld losbarsten. Voor veertig miljoen euro is Monaco bereid zaken te doen.

Voor Engelse topclubs zijn dergelijke bedragen doorgaans geen probleem, weet City zelf ook. Clubs die komende zomer aankloppen voor de aan Torino verhuurde Joe Hart zullen daarom circa 25 miljoen euro moeten bieden om de uit de gratie geraakte doelman te kunnen overnemen. The Citizens hebben er volgens The Times geen problemen mee als Hart naar een van de concurrenten vertrekt, maar daar moet dan wel een flinke financiële compensatie tegenover staan. Met name Arsenal, Chelsea en Liverpool zouden de Engels international een uitweg willen bieden.

Twintig miljoen euro of meer is ook het bedrag dat Anderlecht wil hebben voor Youri Tielemans. De transferwaarde van de negentienjarige middenvelder is zondag weer wat gestegen na zijn twee fraaie goals op bezoek bij KV Oostende. Manager Herman Van Holsbeeck verklaarde maandag op de Belgische tv dat zeventien miljoen euro (het bedrag dat Leicester City neertelde voor Wilfred Ndidi van RC Genk, red.) bij lange na niet genoeg zal zijn. Het liefst wil Anderlecht zijn begeerde talent nog een jaar langer in Brussel houden, maar met de interesse van 'half Europa' zal dat lastig worden.

Mahmoud Dahoud is zo'n andere talentvolle middenvelder voor wie de internationale top in de rij staat. Volgens Bild heeft Borussia Dortmund de strijd om de handtekening van het 21-jarige talent van Borussia Mönchengladbach gewonnen. Clubs als Chelsea en Juventus zaten ook achter Dahoud aan, die voor een gelimiteerde afkoopsom van tien miljoen euro kan vertrekken. BVB-directeur Michael Zorc wil de transfer nog niet bevestigen, maar volgens de Duitse boulevardkrant kan het snel gaan. Dahoud zou op korte termijn al in Dortmund tekenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.