Transferdagboek 19/02: Barça denkt aan Klopp

Reacties

De transfermarkt in Nederland mag dan gesloten zijn, dat is zeker niet overal zo. Russische en Chinese clubs kunnen nog tot en met respectievelijk 24 en 28 februari spelers aantrekken. Bovendien zijn er ongetwijfeld clubs die de slag gemist hebben en alvast willen voorsorteren op transfers in de zomer. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 19/02: Barça denkt aan Klopp

Liverpool komt deze zomer terug voor Ben Chilwell, zo beweert The Daily Express. Afgelopen jaar ketste een overgang van de twintigjarige linksback nog af, omdat Leicester City zich niet kon vinden in een bod van acht miljoen euro. Chilwell kwam zelfs een contractverlenging tot halverwege 2021 overeen met The Foxes. De verwachting is dat Liverpool diep in de buidel moet tasten om Chilwell alsnog los te weken van Leicester.

Isco heeft zaterdagavond na de 2-0 zege van Real Madrid op Espanyol een duidelijk signaal afgegeven. De 24-jarige spelmaker kan een nieuw contract tekenen bij Los Merengues, maar wil dan in de toekomst wel vaker worden ingezet. 'Ik moet minuten maken, soms ben ik daar bezorgd over', aldus een openhartige Isco in gesprek met BeIN Sports. 'Binnen nu en enkele maanden hak ik de knoop door.' Als de technicus niet verlengt, zal Real hem ongetwijfeld proberen te verkopen. Zijn contract loopt namelijk in 2018 al af.

Wie wordt de nieuwe trainer van Barcelona? Sinds de 4-0 nederlaag van de Catalanen tegen Paris Saint-Germain regent het speculaties over de opvolging van Luis Enrique, hoewel zijn vertrek komende zomer nog niet eens een feit is. De leiding van Barcelona speelt volgens enkele Engelse tabloids, waaronder The Daily Mirror, met de opmerkelijke gedachte om Jürgen Klopp te benaderen. Probleem is dat de Duitser afgelopen zomer nog zijn contract met Liverpool verlengde tot medio 2022. Klopp geldt wel als bewonderaar van Barcelona: vorig jaar nam hij de selectie van Liverpool nog mee naar een Champions League-duel van de Catalanen.

In Engeland gaat het al dagen over bijna niets anders dan de toekomst van Arsène Wenger. De 67-jarige Fransman lijkt zondag in gesprek met The Guardian voor te sorteren op een nieuw contract met Arsenal. 'Alex Ferguson stopte toen hij 71 jaar was. Hij had er toen echt genoeg van, zover ben ik nog lang niet. Mijn voorkeur gaat altijd uit naar Arsenal, dat is de afgelopen jaren toch wel duidelijk geworden.' Wenger fungeert al sinds oktober 1996 als manager van de Londenaren.

Over managers gesproken: Manchester United zou voornemens zijn José Mourinho in de zomerstop een nieuw, vijfjarig contract aan te bieden. Volgens The Sun kan The Special One rekenen op een jaarsalaris van veertien miljoen euro, waar hij momenteel 'slechts' een dikke 11,5 miljoen euro toucheert. Mourinho's huidige verbintenis loopt in 2019 af.

Los van een nieuw contract wil Mourinho in de zomer zijn selectie op enkele posities versterken. Antoine Griezmann (Atlético Madrid) en Victor Lindelöf (Benfica) zouden bovenaan de verlanglijst staan. Manchester United houdt er al rekening mee dat Griezmann zo'n honderd miljoen pond, ruim 115 miljoen euro, moet kosten.

115 miljoen euro zou ook het openingsbod zijn van Manchester City op Lionel Messi. Althans, dat beweert The Daily Mirror. Barcelona is er nog altijd niet in geslaagd om de halverwege 2018 aflopende verbintenis met de 29-jarige Argentijn open te breken en te verlengen. Dat zou niet alleen te maken hebben met de financiële regels waaraan Barcelona moet voldoen. Messi zou het stiekem wel zien zitten om opnieuw samen te werken met Pep Guardiola, de manager van Manchester City.

Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten wil Chelsea deze maanden zijn slag slaan. De Premier League-koploper is volgens The Times in onderhandeling met AS Monaco over een transfer van Bernardo Silva. De 22-jarige aanvallende middenvelder heeft een prijskaartje van tachtig miljoen euro om zijn nek hangen. AS Monaco kan lekker hoog in de boom gaan zitten, aangezien ook Manchester United, Manchester City, Barcelona en Real Madrid geïnteresseerd zijn in Silva, een Portugees international.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.