Transferdagboek 18/02: Rosales, Götze en Verratti

Reacties

De transfermarkt in Nederland mag dan gesloten zijn, dat is zeker niet overal zo. Russische en Chinese clubs kunnen nog tot en met respectievelijk 24 en 28 februari spelers aantrekken. Bovendien zijn er ongetwijfeld clubs die de slag gemist hebben en alvast willen voorsorteren op transfers in de zomer. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 18/02: Rosales, Götze en Verratti

Barcelona is in de zoektocht naar een nieuwe rechtsback terechtgekomen bij Roberto Rosales. De ex-speler van FC Twente die tegenwoordig speelt bij Málaga staat op het lijstje om de langdurig geblesseerde Aleix Vidal te vervangen. Ook Juanfran van Deportivo La Coruña kan op interesse rekenen. Eerder maakte Eibar een einde aan de geruchten dat hun verdediger Ander Capa de overstap naar de Catalanen zou maken.

Mario Götze verlaat Borussia Dortmund mogelijk al na een jaar. De Duitse aanvaller keerde afgelopen zomer terug na een dienstverband bij Bayern München, maar de status van sterkhouder heeft hij nog niet veroverd in Dortmund. Manager Jürgen Klopp van Liverpool wordt al langer in verband gebracht met Götze en nu meldt The Daily Mirror dat de eerste gesprekken tussen de clubs al zijn gevoerd. Götze ligt nog tot medio 2020 vast en moet minimaal 22 miljoen euro kosten.

Als regisseur van het elftal is Marco Verratti van onschatbare waarde voor Paris Saint-Germain, zo onderstreepte hij dinsdagavond nog maar eens bij de 4-0 zege van de Fransen op Barcelona in de Champions League. Hoe graag Giuseppe Marotta de middenvelder ook zou willen halen, de Juventus-directeur weet dat hij geen kans maakt. 'Hij is een geweldige speler, maar het is een utopie. PSG zal ons geen kans geven', legt Marotta uit bij Mediaset Premium.

Dan naar een van de meest veelbesproken middenvelders in het geruchtencircuit: Mahmoud Dahoud. De 21-jarige Duitser vormt het kloppende hart van Borussia Mönchengladbach, maar niet voor lang meer. Vrijdag meldden we al dat AC Milan zich na Borussia Dortmund, PSG en Juventus heeft aangesloten bij het rijtje met geïnteresseerde clubs. The Guardian schrijft dat het aantrekken van Dahoud ook voor Chelsea prioriteit heeft. Het huidige contract van de middenvelder loopt nog maar anderhalf jaar door.

Ook hoog op de verlanglijstjes van verschillende grote Europese clubs staat Federico Bernardeschi. Volgens Italiaanse media heeft de 23-jarige aanvallende middenvelder zich in de kijker gespeeld van onder andere Internazionale, AC Milan, Juventus, Barcelona, Bayern München en Chelsea. Reden genoeg voor Fiorentina om zijn sterspeler een nieuw contract voor te schotelen en zo de onderhandelingspositie te verbeteren. La Gazzetta dello Sport denkt te weten dat de nieuwe verbintenis een ontsnappingsclausule van zeventig miljoen euro bevat. Een optie waar overigens alleen buitenlandse clubs gebruik van zouden kunnen maken.

Voor Wayne Rooney lonkt nog altijd een transfer naar de Chinese Super League. Dat bevestigen bronnen aan The Daily Telegraph. Bij de geïnteresseerde clubs uit China leeft het gevoel dat Manchester United de 31-jarige Engelsman en clubtopscorer aller tijden best wil laten gaan. Guangzhou Evergrande en Beijing Guoan zouden de topkandidaten zijn om Rooney deze maand nog naar China te halen. De deadline ligt op 28 februari.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.