Transferdagboek 09/02: Lukaku, Belotti en De Vrij

Reacties

De transfermarkt in Nederland mag dan gesloten zijn, dat is zeker niet overal zo. Russische en Chinese clubs kunnen nog tot en met respectievelijk 24 en 28 februari spelers aantrekken. Bovendien zijn er ongetwijfeld clubs die de slag gemist hebben en alvast willen voorsorteren op transfers in de zomer. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 09/02: Lukaku, Belotti en De Vrij

Everton-manager Ronald Koeman is niet op de hoogte hoe het ervoor staat met het nieuwe contract van Romelu Lukaku. 'Als zijn zaakwaarnemer zegt dat hij graag bij Everton wil blijven en dicht bij het tekenen van een nieuw contract is, dan is dat perfect voor Everton', vertelde de oud-international. 'Als spelers een toekomst in de club zien en zien dat het team elke dag sterker wordt, is dat altijd een reden voor spelers om te blijven. Iedereen heeft ambitie, dat is menselijk. Maar wij willen onze goede spelers behouden. We moeten hem overtuigen dat zijn toekomst bij Everton ligt.'

Real Madrid heeft een oogje op Andrea Belotti. La Gazzetta Dello Sport meldt dat president Florentino Pérez volgende week een eventuele overgang zal bespreken met Torino-president Urbano Cairo, die door zijn Spaanse collega is uitgenodigd voor het Champions League-duel met Napoli. De 23-jarige aanvaller tekende onlangs bij in Turijn, waardoor zijn afkoopsom nu honderd miljoen euro bedraagt. Maar dat zou De Koninklijke niet weerhouden Belotti te willen halen.

Eerder deze week meldden we al dat Manchester United werk maakt van de komst van Stefan de Vrij (25). Volgens Italiaanse media heeft de verdediger zelf nog wel twijfels over zijn toekomst en sluit hij een nieuw en verbeterd contract bij Lazio niet uit. Eerder werd ook Chelsea gelinkt aan De Vrij.

Edin Dzeko is bezig aan een uitstekend seizoen en dat is ook Real Madrid niet ontgaan. De dertigjarige spits van AS Roma, momenteel topscorer in de Serie A met zeventien treffers, kan volgens zijn zaakwaarnemer de overstap maken naar De Koninklijke. Of hij dat ook gaat doen, is een ander verhaal. 'Edin zit al bij een grote club en ik zou niet weten waarom hij moet vertrekken', aldus belangenbehartiger Silvano Martina tegen Mediaset.

Liverpool hoopt deze week Adam Lallana langer aan de club te binden. De 28-jarige middenvelder is volgens The Telegraph al in vergevorderde onderhandelingen met The Reds over een nieuw vierjarig contract. Mocht Lallana zijn handtekening zetten onder een verbeterde verbintenis, dan gaat hij zo'n 175 duizend euro per week verdienen.

De geruchten over een terugkeer van Joe Hart naar de Premier League worden steeds hardnekkiger. Afgelopen week meldden we al dat Chelsea wel wat ziet in de voormalig doelman van Manchester City, maar volgens The Daily Mail mengt ook Arsenal zich in de strijd. Manager Arsène Wenger ziet Hart, die momenteel op huurbasis speelt voor Torino, volgend seizoen als ideale vervanger van Petr Cech.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.