Transferdagboek 06/02: Agüero, Laporte en Çalhanoglu

Reacties

De transfermarkt in Nederland mag dan gesloten zijn, dat is zeker niet overal zo. Russische en Chinese clubs kunnen nog tot en met respectievelijk 24 en 28 februari spelers aantrekken. Bovendien zijn er ongetwijfeld clubs die de slag gemist hebben en alvast willen voorsorteren op transfers in de zomer. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 06/02: Agüero, Laporte en Çalhanoglu

Is Felipe Anderson de volgende sterspeler die naar de Chinese Super League vertrekt? Tuttomercatoweb stelt te weten dat het Tianjin Quanjian van trainer Fabio Cannavaro nog voor het sluiten van de huidige transferperiode in China met een bod komt. Het is aan Lazio om de aanbieding van vijftig miljoen euro op de Braziliaan te accepteren of af te wijzen. De 23-jarige aanvallende middenvelder scoorde dit seizoen in de Serie A twee keer en bereidde negen goals voor. Tianjin Quanjian versterkte zich onlangs nog met Axel Witsel en Alexandre Pato.

Een opvallend bericht van de Spaanse sportkrant AS: Sevilla dreigt Jorge Sampaoli na één seizoen alweer kwijt te raken. Niet aan Barcelona, maar aan Borussia Dortmund. Bij de Duitse topclub staat Thomas Tuchel onder druk. Sampaoli zou in beeld zijn om zijn Duitse collega op te volgen. In het contract van de Argentijn met Sevilla is een ontsnappingsclausule van anderhalf miljoen euro opgenomen. Sampaoli werd eerder al genoemd als mogelijke opvolger voor Luis Enrique bij Barcelona.

Anthony Martial spreekt de geruchten in Engelse media over een naderend vertrek bij Manchester United hoogstpersoonlijk tegen. De Franse buitenspeler zit onder José Mourinho veelal op de bank bij The Mancunians. Onder andere Paris Saint-Germain zou interesse hebben in de 21-jarige aanvaller. Van een transfer lijkt het op korte termijn echter niet te komen. Martial adviseert de berichten in de Engelse kranten niet serieus te nemen.

Real Madrid en Internazionale zouden best 75 miljoen euro voor hem willen betalen, maar Sergio Agüero blijft bij Manchester City. De spits zat de laatste twee duels op de bank achter Gabriel Jesus, maar City laat de Argentijn onder geen beding vertrekken. Dat meldt The Manchester Evening News. Bovendien ziet Agüero zelf ook niets in een transfer.

Behalve het behouden van Agüero zet City ook in op het versterken van de selectie. Om het hart van de defensie van stabiliteit te voorzien, zijn de pijlen gericht op Aymeric Laporte. De verdediger van Athletic Bilbao heeft een transferclausule van 65 miljoen euro in zijn contract staan, maar dat bedrag is City niet bereid om te betalen. De club hoopt met een lager bod ook zaken te kunnen doen, meldt The Daily Mirror.

Chelsea is eveneens van plan om na dit seizoen met geld te strooien. Manager Antonio Conte vindt dat zijn selectie een aanvallende middenvelder met loopvermogen mist en is daarom uitgekomen bij Hakan Çalhanoglu. De middenvelder van Bayer Leverkusen, die dit seizoen door een lange schorsing niet meer in actie komt, staat bovenaan het lijstje van de koploper van Engeland, meldt Fanatik.

Watford nam M'Baye Niang twee weken geleden op huurbasis over van AC Milan en is nu al dusdanig onder de indruk van de spits, dat het de optie tot koop wil lichten. Voor een bedrag van zestien miljoen euro kan de Franse spits definitief worden overgenomen van AC Milan en volgens The Daily Mail is het nu al een zekerheidje dat Watford van die optie gebruik gaat maken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.