Transferdagboek 04/02: De Vrij, Özil en Handanovic

Reacties

De transfermarkt in Nederland mag dan gesloten zijn, dat is zeker niet overal zo. Russische en Chinese clubs kunnen nog tot en met respectievelijk 24 en 28 februari spelers aantrekken. Bovendien zijn er ongetwijfeld clubs die de slag gemist hebben en alvast willen voorsorteren op transfers in de zomer. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 04/02: De Vrij, Özil en Handanovic

Manchester United maakt serieus werk van de komst van Stefan de Vrij. Volgens Il Messaggero is de Engelse topclub bereid om de gevraagde 35 miljoen euro te betalen. Sterker nog, er zou al sprake zijn van een mondeling akkoord tussen Lazio en United. De Vrij moet de defensie van United vanaf volgend seizoen versterken.

Behalve De Vrij moet ook Antoine Griezmann de overstap naar Old Trafford maken. De Fransman kost echter honderd miljoen euro, waardoor er ruimte gemaakt moet worden. Manchester United is volgens The Independent van plan om Wayne Rooney, Ashley Young en Marouane Fellaini van de hand te doen om zo financiële ruimte te creëren voor de komst van Griezmann. Op die manier komt er ook ruimte om 45 miljoen euro te betalen voor Benfica-rechtsback Nelson Semedo, met wie United volgens Noticias Ao Minuto al rond is.

Niet alleen Manchester United, ook Chelsea wil zich na dit seizoen versterken. Fiorentina-spits Federico Bernardeschi staat volgens Calciomercato hoog op het verlanglijstje van manager Antonio Conte, net als Real Madrid-aanvaller Álvaro Morata. Laatstgenoemde mag van Real Madrid-trainer Zinedine Zidane echter niet vertrekken. Isco en Pepe zijn in de ogen van Zidane niet onvervangbaar en vertrekken vrijwel zeker wel uit Madrid.

Dan over naar Arsenal, dat serieus lijkt te moeten vrezen voor het vertrek van Mesut Özil. Barcelona heeft volgens El Confidencial namelijk contact opgenomen met de zaakwaarnemers van de Duitser, iets dat Paris Saint-Germain ook heeft gedaan. Bovendien is volgens The Mirror ook Bayern München in de markt voor de aanvallende middenvelder.

Bij Liverpool maakt men zich vooral zorgen over de positie onder de lat. De huidige keeper Simon Mignolet en Loris Karius overtuigen niet en om die reden wordt volgens Il Corriere dello Sport de situatie van Samir Handanovic in de gaten gehouden. De 32-jarige Sloveen is al jaren een betrouwbare doelman bij Internazionale.

Om het rijtje Engelse topclubs af te maken is het nu de beurt aan Manchester City. Pep Guardiola is verre van onder de indruk van zijn verdedigers en heeft de clubleiding volgens The Manchester Evening News opdracht gegeven om na dit seizoen twee vleugelverdedigers en een centrumverdediger aan te trekken. Juan Bernat (Bayern München), Héctor Bellerín (Arsenal) en Toby Alderweireld (Tottenham Hotspur) worden genoemd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.