Transferdagboek 01/02: Donnarumma en Aubameyang

Reacties

De transfermarkt in Nederland mag dan gesloten zijn, dat is zeker niet overal zo. Russische en Chinese clubs kunnen nog tot en met respectievelijk 24 en 28 februari spelers aantrekken. Bovendien zijn er ongetwijfeld clubs die de slag gemist hebben en alvast willen voorsorteren op transfers in de zomer. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 01/02: Donnarumma en Aubameyang

Wat zou de transferperiode zijn zonder Mino Raiola? De Nederlands-Italiaanse zaakwaarnemer sprak met La Gazzetta dello Sport over zijn cliënt Gianluigi Donnarumma. Juventus zou de piepjonge doelman (17) op korte termijn willen overnemen van AC Milan. Logisch, volgens Raiola. 'Ik heb Adriano Galliani (vice-voorzitter Milan, red.) gezegd dat het alleen maar juist is dat een speler van dit kaliber aan zulke clubs wordt gelinkt. Of Juve hem wil hebben? Vraag dat maar aan hen.'

Juventus zou in ieder geval geïnformeerd hebben naar Emanuele Giaccherini. De Italiaanse international, die van 2011 tot 2013 in Turijn speelde, houdt steevast de bank warm bij Napoli. Zijn zaakwaarnemer Furio Valcareggi zei op Radio Marte dat naast De Oude Dame ook AS Roma zich heeft gemeld in Napels, maar dat de club besloot dat de 31-jarige Giaccherini zou blijven.

Aubameyang staat nog tot 2020 onder contract in Dortmund.
Aubameyang staat nog tot 2020 onder contract in Dortmund.

Pierre-Emerick Aubameyang (27) overweegt Borussia Dortmund komende zomer te verlaten. Dortmund kan ook dit jaar niet mee in de Duitse titelstrijd, waardoor de rappe spits het hogerop wil zoeken. Hij verklaart tegenover het Franse RMC Sport dat Spanje nog altijd zijn voorkeur heeft, maar dat zijn volgende bestemming ook een andere club dan Real Madrid - zijn droomclub - kan zijn.

Dortmund heeft op haar beurt al een opvolger op het oog bij een vertrek van Aubameyang, in de persoon van Iñaki Williams. Radio Marca bericht dat de Duitsers de afkoopsom van vijftig miljoen euro in het contract van de 22-jarige aanvaller van Athletic de Bilbao willen lichten.

Landgenoot Juan Bernat (23) overweegt juist te vertrekken uit Duitsland. De linksback is bij Bayern München veroordeeld tot een reserverol en is daar volgens Sport Bild wel klaar mee. Manchester City zou al gesprekken voeren met Bayern over een overgang. Dat zou voor Bernat een hereniging betekenen met manager Pep Guardiola.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.