Transferdagboek 25/01: Aubameyang, Bailey en Evra

Reacties

De transfermarkt is open! Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 25/01: Aubameyang, Bailey en Evra

Wat moet Pierre-Emerick Aubameyang kosten? Borussia Dortmund-baas Hans Joachim Watzke geeft bij Kicker TV een indicatie. 'We willen Aubameyang natuurlijk niet verkopen, maar als er een bod van tachtig miljoen euro op onze tafel wordt gelegd, bespreken we het met Pierre-Emerick.' De 27-jarige spits heeft er nooit een geheim van gemaakt dat Real Madrid zijn droomclub is. Watzke erkent dat het onmogelijk is de Gabonees te behouden als een dergelijke club voor de deur staat. 'Je kan nooit garanderen dat een speler de rest van zijn leven bij ons blijft.'

Aubameyang heeft de Dortmund-fans beloofd nooit naar Bayern München te zullen verkassen. In het geval van Serge Gnabry valt die transfer niet uit te sluiten, al zegt voorzitter Karl-Heinz Rummenigge in Bild dat hij Werder Bremen geen problemen wil bezorgen. De 21-jarige vleugelspeler maakt indruk sinds hij afgelopen zomer overkwam van Arsenal. Sportief directeur Frank Baumann laat aan Sport Bild weten dat de club spoedig met de Duitse international om tafel wil om zijn tot 2020 lopende contract te verlengen en te verbeteren.

Leon Bailey is zo'n speler die ook gewild is op de transfermarkt. Eerder gaf Bayer Leverkusen al toe de Jamaicaanse vleugelflitser van RC Genk te willen strikken, nu heeft ook Hull City-manager Marco Silva bevestigd dat zijn club Bailey naar de Premier League wil halen. 'We gaan het zeker proberen, maar het is geen makkelijke deal om te sluiten. Tot nu toe is er geen nieuws.' De Portugees kan wel een versterking gebruiken, zeker omdat Robert Snodgrass op weg is naar Burnley. Een bod van 11,5 miljoen euro op de Schotse aanvaller is al geaccepteerd.

Waar Bailey nog een hele carrière in het verschiet heeft, is Patrice Evra in de nadagen van zijn loopbaan aanbeland. De 35-jarige Fransman aast al de hele maand op een vertrek bij Juventus wegens het gebrek aan speeltijd. Eerder werden Valencia, Manchester United en Crystal Palace genoemd als mogelijke bestemmingen, maar volgens Sky Sport Italia wordt Olympique Marseille zijn nieuwe werkgever. Op enkele details na zou zijn zaakwaarnemer al rond zijn met de Franse club, waar Karim Rekik de laatste weken als linksback zijn minuten meepakte.

Patrice Evra verloor zijn basisplaats bij Juventus aan Alex Sandro en staat nu op het punt een anderhalfjarig contract bij Olympique Marseille te tekenen.
Patrice Evra verloor zijn basisplaats bij Juventus aan Alex Sandro en staat nu op het punt een anderhalfjarig contract bij Olympique Marseille te tekenen.

Islam Slimani (28) staat in de belangstelling van het Chinese Tianjin Quanjin dat naar verluidt 45 miljoen euro voor de aanvaller van Leicester City overheeft. Dat meldt The Sun. Mocht Slimani de overstap maken, krijgt hij een bekende trainer. Niemand minder dan Fabio Cannavaro staat voor de groep bij de Chinese club. Wanneer Slimani, die pas een halfjaar bij Leicester speelt, vertrekt zou Jackson Martínez een mogelijke opvolger zijn.  

Oscar Hiljemark zou voor een overstap van Palermo naar Genoa staan, zo weten diverse Italiaanse media. De voormalig PSV’er zou de broodnodige versterking op het middenveld betekenen, waar Genoa drie blessuregevallen kent. Hiljemark speelt sinds 2015 voor Palermo, waar hij tot 53 duels kwam.

Barcelona moet er niet aan denken om Lionel Messi kwijt te raken. De Italiaanse sportjournalist Tancredi Palmeri meldt zelfs dat de club zijn sterspeler een nieuw contract met een jaarsalaris van veertig miljoen euro heeft aangeboden, waardoor Messi hetzelfde gaat verdienen als Carlos Tévez, op dit moment de best betaalde speler ter wereld. Opmerkelijk genoeg werd enige tijd geleden juist gemeld dat Barça vanwege Financial Fair Play eerst spelers moet verkopen om Messi een verlenging aan te kunnen bieden. Onder meer Arda Turan zou op de nominatie staan om te vertrekken om zo financiële ruimte te creëren.

M'Baye Niang lijkt op weg naar de Premier League. Watford is met AC Milan in gesprek over het huren van de aanvaller en een akkoord is nabij, meldt Sport Mediaset. Het is de bedoeling dat de huursom één miljoen euro bedraagt, met een optie tot koop voor zestien miljoen. Niang is in Milaan op een zijspoor beland.

José Mourinho wil shoppen bij Lazio. De manager van Manchester United wil volgens Corriere dello Sport nog deze maand Stefan de Vrij en Keita Baldé naar Old Trafford halen. De Vrij moet de soms nog wat broze verdediging van United versterken, terwijl Keita geldt als een mogelijke opvolger voor Wayne Rooney, die in de belangstelling staat van clubs uit China.

Stefan de Vrij wordt opnieuw in verband gebracht met Chelsea, waar hij Antonio Conte meer opties moet bieden in de defensie.
Stefan de Vrij wordt opnieuw in verband gebracht met Chelsea, waar hij Antonio Conte meer opties moet bieden in de defensie.

Volgens El Mundo Deportivo is de kogel door de kerk: Pepe verlengt zijn aflopende contract bij Real Madrid niet. De spijkerharde Portugese verdediger heeft ervoor gekozen om na dit seizoen naar Hebei China Fortune te vertrekken, waar hij een jaarsalaris van vijftien miljoen euro netto kan ontvangen. Pepe en Real waren lange tijd in gesprek over een nieuw contract, maar kwamen er niet uit omdat de mandekker voor twee jaar bij wilde tekenen. Real wilde alleen met een jaar verlengen.

Andrea Ranocchia gold ooit als één van de grootste verdedigende talenten van Europa, maar na enkele mindere jaren bij Internazionale staan de topclubs niet meer in de rij voor de inmiddels 28-jarige Italiaan. Hull City en Swansea City, die tegen degradatie strijden in de Premier League, durven het nog wel aan met Ranocchia en hopen hem volgens The Daily Mirror naar Engeland te halen. Inter is bereid de overbodige verdediger te laten gaat voor ongeveer zes miljoen euro.

Ook het Franse toptalent Martin Terrier zou zijn carrière wel eens kunnen vervolgen in Engeland. De linksbuiten van Lille staat nadrukkelijk in de belangstelling van het Everton van Ronald Koeman, dat deze maand nog voor het sluiten van de transfermarkt een vleugelaanvaller aan de selectie wil toevoegen. De negentienjarige Terrier, die dit seizoen zijn doorbraak beleeft bij Lille, is volgens The Guardian een belangrijke kandidaat.

We besluiten met een opmerkelijk bericht over Manchester City. Pep Guardiola heeft het namelijk dusdanig naar zijn zin dat hij bereid is om zijn contract met vijf jaar te verlengen, meldt The Sun. De Spaanse oefenmeester heeft van Manchester City dit seizoen nog geen voetbalmachine kunnen maken, maar desondanks is het bestuur dolblij met zijn aanwezigheid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.