Transferdagboek 20/01: Berahino, Dybala en Griezmann

Reacties

De transfermarkt is open! Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 20/01: Berahino, Dybala en Griezmann

Saido Berahino lijkt West Bromwich Albion dan toch echt te verlaten deze maand. De spits, die al anderhalf jaar weigert zijn contract te verlengen, tekent volgens BBC Sport binnen 24 uur bij Stoke City. Stoke en West Brom hebben een akkoord bereikt over een transfersom van zeventien miljoen euro. Andere media hebben het over ongeveer twaalf miljoen. Berahino heeft een aflopend contract bij West Brom.

Als het aan Atlético Madrid-voorzitter Enrique Cerezo ligt, blijft Antoine Griezmann nog heel lang speler van de Rojiblancos. Dat heeft de preses van de Madrilenen gezegd naar aanleiding van de aanhoudende geruchten over een megatransfer naar Manchester United. 'Ja, er zijn aanbiedingen', reageerde Cerezo desgevraagd. 'Heel veel aanbiedingen.' Volgens Sky Sports moet Griezmann zelf nog een besluit nemen over zijn toekomst ondanks berichten over een persoonlijk akkoord met The Red Devils.

Fiorentina kan ook opgelucht ademhalen, want Nikola Kalinic heeft de Chinese miljoenen kunnen weerstaan. 'Ik blijf bij Fiorentina', vertelde de Kroatische spits tegen Sportske Novosti. Kalinic kon circa vijftien miljoen euro per jaar verdienen bij Tianjin Quanjin. 'Er kwam veel druk kijken bij mijn transfer, het leek wel alsof de pers van mij af wilde. Maar Fiorentina en haar fans niet. Ik wil in Italië blijven, bij de club waar ik me goed voel.' Kalinic had ook zijn werkgever rijk kunnen maken, want de club was in gesprek over een transfersom van vijftig miljoen euro.

Juventus op zijn beurt wil voorkomen dat Paulo Dybala valt voor de verleidingen van Barcelona of Real Madrid. La Gazzetta dello Sport schrijft dat de 23-jarige Argentijn ruim twee keer zoveel kan verdienen. Momenteel krijgt Dybala op basis van zijn huidige contract twee miljoen euro per jaar, de kampioen wil daar vijf miljoen van maken. Middels bonussen kan dat bedrag stijgen naar zeven miljoen, waarmee alleen recordaankoop Gonzalo Higuaín nog meer zou verdienen bij De Oude Dame. Zó belangrijk vindt Juventus het dat de aanvaller blijft.

De geruchtenmolen over de eventuele nieuwe keeper van Real Madrid komt op gang. Eerder deze week werd Manchester United-doelman David de Gea al in verband gebracht met een zomerse transfer naar De Koninklijke, nu wordt met Thibaut Courtois een andere voormalige Atlético-Madrid keeper genoemd. De Belgische doelman van Chelsea ziet de transfer naar Real volgens The Sun wel zitten omdat zijn partner en dochter nog in de Spaanse hoofdstad wonen. AS berichtte eerder nog dat de zeventienjarige Gianluigi Donnarumma (AC Milan) hoog op de lijst staat.

Wie de concurrentiestrijd met Keylor Navas ook aangaat, het heeft er alle schijn van dat Real in de rivaliteit met Barcelona rekening moet blijven houden met Ivan Rakitic. De Kroatische middenvelder sprak eerder al zijn bewondering uit voor Barcelona-trainer Luis Enrique en heeft nu ook aangekondigd zijn in 2019 aflopende contract maar al te graag te willen verlengen. 'Ik kijk ernaar uit om met de mensen van de club om tafel te zitten', zei Rakitic in Spaanse media. Omdat hij de laatste tijd weinig in actie kwam, waren er geruchten over een transfer.

Pierre-Emerick Aubameyang is zo'n speler rond wie het waarschijnlijk nooit rustig zal worden op de transfermarkt. De Gabonese topspits van Borussia Dortmund heeft in gesprek met Bild een zomerse transfer niet uitgesloten. 'Het is mogelijk dat er in juni een club komt die een akkoord met Dortmund bereikt en ik vertrek.' Een transfer in de winter sluit Aubameyang 'honderd procent' uit. Ook de pikante overstap naar Bayern München ziet de rappe aanvaller niet zitten. 'Ik zal nooit naar Bayern overstappen.' Het zal de fans van BVB als muziek in de oren klinken.

Voor Oscar Hiljemark lonkt deze winter wél een transfer. De voormalig PSV-speler heeft volgens Italiaanse media de interesse gewekt van Dinamo Kiev en AS Roma. De Zweedse middenvelder wil vertrekken bij Palermo, maar het liefst wel in Italië blijven. En dus hebben de Romeinen de beste papieren. Veel geld hoeft de 24-jarige Hiljemark niet te kosten. Voor circa drie miljoen euro kan hij al ploeggenoot en concurrent van Kevin Strootman worden. De twee middenvelders speelden in 2013 al een half jaar samen in Eindhoven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.