Transferdagboek 23/01: Dani Alves, Ivanovic en Chicharito

Reacties

De transfermarkt is open! Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 23/01: Dani Alves, Ivanovic en Chicharito

Dani Alves is populair in China. Liefst drie Chinese clubs hengelen volgens The Sun naar de diensten van de Braziliaanse rechtsback. Shanghai SIPG, de club van Brazilianen Hulk en Oscar heeft volgens de Britse tabloid de beste papieren. De ploeg van trainer André Villas-Boas zou de 33-jarige rechtsachter zo'n tien miljoen netto per jaar willen betalen. Hebei Fortune en Tianjin Quanjin houden de verrichtingen van Alves, die in Turijn tot 2018 vastligt, ook in de gaten.

AC Milan heeft bij Genoa tevergeefs voorgesteld om M'Baye Niang te ruilen voor Lucas Ocampos. Hoewel Genoa best oren had naar een ruildeal, heeft Niang een streep gezet door het plan. De aanvaller ziet het volgens Sky niet zitten om naar Genoa te verhuizen, hoewel hij bij Milan niet meer op speeltijd hoeft te rekenen door de komst van Gerard Deulofeu.

Everton heeft volgens The Daily Express zijn pijlen gericht op Branislav Ivanovic, die het bij Chelsea onder Antonio Conte met een reserverol moet doen. De komst van de 32-jarige verdediger heeft weer te maken met het aanstaande vertrek van Phil Jagielka, die op het verlanglijstje staat van Sunderland-manager David Moyes. Laatstgenoemde werkte jarenlang met Jagielka samen op Goodison Park.

Branislav Ivanovic is bij Chelsea het slachtoffer geworden van de switch naar het succesvolle 3-4-3-systeem.
Branislav Ivanovic is bij Chelsea het slachtoffer geworden van de switch naar het succesvolle 3-4-3-systeem.

Steven Gerrard, onlangs na een Amerikaans avontuur als jeugdtrainer teruggekeerd op het oude nest, heeft wel een idee hoe de defensieve problemen van Liverpool op te lossen zijn. 'Weet je wat ik denk? Ik zou voor Virgil van Dijk gaan en proberen hem weg te halen bij Southampton', aldus de oud-international tegen BT Sports na de pijnlijke nederlaag van The Reds op eigen veld tegen Swansea City (2-3).

Meer spelers worden in verband gebracht met Liverpool. Christian Pulisic en Julian Brandt gelden als meer dan interessante opties, maar respectievelijk Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen hebben de hoop de grond ingeboord. Liverpool-manager Jürgen Klopp erkent dat hij graag vers bloed wil toevoegen aan zijn selectie. 'Maar het probleem is dat clubs niet willen verkopen, omdat ze nu geen geschikte vervanger kunnen vinden en daarom voor lief nemen dat ze komende zomer genoegen moeten nemen met minder.'

Zo heeft ook Olympique Lyon bot gevangen gevangen bij Bayer Leverkusen. De Franse club had volgens Le Parisien graag Javier Hernández teamgenoot van Mempis Depay gemaakt. Maar de Bundesliga-club had een duidelijk antwoord op de toenadering. 'Chicarito zal definitief blijven', aldus directeur Rudi Völler tegen Sky. De Mexicaan had zelf ook al eerder verschillende keren laten weten dat hij Leverkusen minimaal dit seizoen nog trouw wilde blijven.

Antonio Cassano daarentegen staat volgens La Nazione voor een meer dan verrassende transfer. De 34-jarige aanvaller staat bij Sampdoria op het rangeerterrein, weigert in China zijn carrière een vervolg te geven en overweegt te stoppen. Maar Fiorentina zou de oud-international de kans bieden om een pensioen uit te stellen, als vervanger van de naar Watford vertrokken Mauro Zarate. Cassano bevestigt dat Sampdoria hem heeft voorgesteld het contract door te scheuren. Dat zou de weg richting Florence vrij maken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.