Transferdagboek 19/01: Zeegelaar, Vertonghen en Adebayor

Reacties

De transfermarkt is open! Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 19/01: Zeegelaar, Vertonghen en Adebayor

Van Portugal naar het Championship. Het is niet direct de overstap die je verwacht bij een speler die vorig jaar nog debuteerde in de selectie van het Nederlands elftal. Toch melden diverse Portugese media dat Marvin Zeegelaar Sporting Lissabon gaat verruilen voor Norwich City. De nummer elf van de Championship zou 3,5 miljoen euro willen neerleggen voor de linksback.

Mauricio Pochettino heeft nogmaals benadrukt dat hij deze maand geen vervanger zal halen voor de geblesseerde Jan Vertonghen. De manager van Tottenham Hotspur zei dat zaterdag al meteen nadat de Belg in het Premier League-duel met West Bromwich Albion zijn enkelblessure opliep en is niet van mening veranderd nu blijkt dat Vertonghen ongeveer anderhalve maand uit de roulatie is. 'We hebben voldoende spelers die op zijn plek uit de voeten kunnen. En het ziet ernaar uit dat Vertonghens kwetsuur minder ernstig is dan eerst werd gedacht.'

Emmanuel Adebayor heeft eind 2016 naar eigen zeggen een aanbieding van Olympique Lyon afgeslagen omdat de Franse club eiste dat de spits niet zou deelnemen aan de strijd om de Afrika Cup. Voor het boegbeeld van Togo was dat geen optie. 'Ik zei dat ik per se de eer van mijn land wilde verdedigen en zij antwoordden dat het dan lastig zou worden. Voor mij is er geen enkele reden een toernooi met Togo te laten schieten.' De 32-jarige Adebayor zit zonder club sinds zijn vertrek bij Crystal Palace eind vorig seizoen. Lyon verzekerde zich wél van de komst van Memphis Depay.

José Fonte blijft waarschijnlijk behouden voor de Premier League. De 33-jarige Portugees kan zich volgens Sky Sports opmaken voor een transfer naar West Ham United. De international gaf eerder deze maand al aan graag te willen vertrekken bij Southampton en heeft in West Ham een goed alternatief gevonden. Manager Slaven Bilic ontkende donderdag dat Fonte al een medische keuring had ondergaan bij The Hammers.

Liverpool zou Jesé willen verlossen van zijn uitzichtloze situatie bij Paris Saint-Germain, dat de Spanjaard afgelopen zomer losweekte van Real Madrid. De 23-jarige aanvaller komt echter nauwelijks aan de bak in Parijs. Volgens verschillende Spaanse media leek eerst Las Palmas de nieuwe bestemming van Jesé te worden, maar ligt nu Liverpool op pole position. The Reds willen naar verluidt snel toeslaan om onder meer de afwezigheid van Sadio Mané (actief op het toernooi om de Afrika Cup met Senegal) op te vangen.

Sergio Romero (29) verpietert op de bank van Manchester United. De Argentijnse goalie mag dan tien keer zijn doel hebben schoongehouden in de vijftien duels die hij voor The Mancunians keepte, zicht op veel speeltijd heeft hij niet. Volgens het Argentijnse Olé is een terugkeer naar zijn geboorteland een optie, zeker met het oog op het WK in 2018.

Boca Juniors zit verlegen om een doelman en zou de voormalig AZ-goalie met open armen ontvangen. 'Romero was onze eerste keuze. Hij is de keeper van de nationale ploeg, maar hij wilde eerder nog niet terug naar zijn geboorteland', zei voorzitter Daniel Angelici tegen Radio Rivadavia. 'Ik weet niet of hij van gedachten is veranderd, nu bondscoach Edgardo Bauza heeft gezegd dat Sergio meer moet spelen.'

De banden tussen Manchester United en Memphis Depay zijn na de afronding van de overgang naar Olympique Lyon nog niet helemaal doorgesneden. De Premier League-club heeft volgens The Manchester Evening News namelijk niet alleen een percentage van de afkoopsom bij een eventuele toekomstige transfer laten opnemen in de afspraken, maar ook een terugkoopoptie bedongen.

Manchester United gaat het geld van Lyon volgens The Sun gebruiken om komende zomer ook Bernardo Silva naar Old Trafford te halen. Om de concurrentie van Real Madrid af te troeven zou een bod van tachtig miljoen euro in de maak zijn voor de 22-jarige Portugese middenvelder van AS Monaco.

De naam Antoine Griezmann blijft rondzingen als volgende topaankoop van Manchester United, dat volgens The Independent bereid is om de gelimiteerde afkoopsom van 115 miljoen euro neer te leggen. Atlético Madrid-trainer Diego Simeone heeft de deur niet dichtgegooid. 'Ik houd niemand tegen', aldus de Argentijn tijdens een persconferentie. 'Antoine is in uitstekende vorm. Het is logisch dat de beste clubs ter wereld hem willen hebben.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.