Transferdagboek 24/01: Podolski, Griezmann en Coutinho

Reacties

De transfermarkt is open! Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 24/01: Podolski, Griezmann en Coutinho

Galatasaray zal na de show tegen 24 Erzincanspor niet snel afscheid willen nemen van Lukas Podolski. De Duitse aanvaller was dinsdag met vijf doelpunten de grote held van de Turkse grootmacht. Maar vanuit Japan wordt er aan Prinz Poldi getrokken. Na de nodige aanbiedingen uit China doet naar verluidt Vissel Kobe er veel aan om Podolski naar het Verre Oosten te halen.

Onrust op de redacties van de Britse tabloids dinsdagavond. Een tweet van Théo Griezmann, de jongere broer van Atlético Madrid-ster Antoine Griezmann, leidde tot extra speculaties over een transfer van de Franse aanvaller naar Manchester United. Door zowel Spaanse als Engelse media wordt al langer gesproken over de belangstelling van The Mancunians voor Griezmann. Volgens La Liga-expert Guillem Balague heeft de sterspeler van de Madrilenen nog niet besloten waar zijn toekomst ligt. 'En er is zeker nog geen akkoord met Manchester United', aldus de Sky Sports-journalist.

Portugese en Franse media weten het zeker: Gonçalo Guedes vertrekt naar Paris Saint-Germain. De twintigjarige middenvelder zou maandagavond tijdens een diner al tijdelijk afscheid hebben genomen van zijn vrienden en familie in Portugal. De club van technisch directeur Patrick Kluivert legt zo'n dertig miljoen euro op tafel voor het grote talent van Benfica. De jongeling heeft al twee interlands achter zijn naam voor de EK-winnaar.

RC Genk kan vermoedelijk niet lang meer van Leon Bailey genieten. In het recente verleden werd de negentienjarige Jamaicaan al genoemd bij Ajax, maar volgens het Duitse Sport1 ligt de toekomst van de flankspeler bij Bayer Leverkusen. De huidige nummer acht van de Bundesliga dreigt Julian Brandt kwijt te raken en hoopt met Bailey de ideale vervanger gevonden te hebben. Leverkusen-president Michael Schade wil er het volgende over kwijt: 'Bailey is een zeer interessante speler, maar we hebben nog geen aanbieding gedaan.'

Philippe Coutinho kan een aanbieding van Liverpool tegemoet zien. Volgens The Liverpool Echo wil de Engelse topclub het contract met de Braziliaanse sterspeler maar wat graag verlengen en verbeteren. De 24-jarige spelmaker is dit jaar de grote man bij Liverpool. De huidige verbintenis van Coutinho, die volgens Engelse media op de belangstelling van Barcelona kan rekenen, loopt nog tot medio 2020.

Kyle Naughton en Wayne Routledge proberen Philippe Coutinho van de bal te zetten tijdens het duel tussen Liverpool en Swansea (2-3).
Kyle Naughton en Wayne Routledge proberen Philippe Coutinho van de bal te zetten tijdens het duel tussen Liverpool en Swansea (2-3).

Chelsea ziet Tim Krul als een optie om nog deze winter de selectie van de huidige koploper van de Premier League te versterken. De goalie wordt door Ajax gehuurd van Newcastle United, maar heeft in Amsterdam de concurrentiestrijd verloren van André Onana. Daardoor is hij volgens The Guardian kandidaat om in een carrousel mee te gaan draaien.

AFC Bournemouth heeft immers de pijlen gericht op de huidige tweede keeper van Chelsea: Asmir Begovic, die in de zomer van 2015 voor elf miljoen euro overkwam van Stoke City. Antonio Conte en de clubleiding hebben een eerste bod van twaalf miljoen euro afgewezen, maar zijn bereid te onderhandelen als Chelsea erin slaagt een vervanger aan te trekken. Aangezien Newcastle-manager Rafa Benítez onlangs ook al liet weten dat er bij de Championship-club nu geen plek is voor Krul, zou een rol als stand-in achter de onomstreden Thibaut Courtois uitkomst kunnen bieden. Krul zou dan, zoals Begovic hiervoor, in aanmerking komen voor basisplaatsen in de strijd om de FA Cup. In dat toernooi wordt Courtois immers stelselmatig gespaard.

Een andere Nederlander die momenteel maar nauwelijks aan de bak komt bij zijn club is Luc Castaignos. In de schaduw van de aan de lopende band scorende Bas Dost heeft de voormalige spits van Feyenoord en Twente een stuk meer moeite om bij Sporting Lissabon zijn stempel te drukken. Volgens Turkse media is Besiktas bereid de 24-jarige aanvaller van zijn rol op het tweede plan te verlossen.

Volgens The Mirror  is Arsenal-manager Arsène Wenger zijn geduld aan het verliezen met Granit Xhaka. De middenvelder bracht The Gunners met een directe rode kaart flink in de problemen in het duel met Burnley, dat door een zeer late goal van Alexis Sánchez nog wel gewonnen werd (2-1). Eerder in het seizoen ging de Zwitser ook al over de schreef tegen Swansea City, waardoor hij in zijn eerste jaar in de Premier League zijn reputatie (zie tweet) eer aan doet. Dat alles zou ertoe geleid hebben dat Wenger opnieuw Danilo op de korrel heeft. Volgens A Bola zou de Franse coach veertig miljoen euro overhebben voor de middenvelder van FC Porto, die in het verleden nog even voor Roda JC speelde.

Ashley Young heeft het gehad bij Manchester United, meldt The Daily Mail. De vleugelspeler komt nauwelijks aan spelen toe en zou over opties niet te klagen hebben. Diverse Premier League-clubs volgen hem op de voet, terwijl ook een lucratieve overgang naar het Chinese Shandong Luneng tot de mogelijkheden behoort. Zelf zou Young om een verhuurperiode gevraagd hebben. West Ham United, West Bromwich Albion, Watford, Crystal Palace en Swansea City; allemaal clubs die de Engelsman graag tijdelijk onderdak willen bieden. Of United-manager José Mourinho wil meewerken is nog maar de vraag. Eerder liet hij optekenen in principe geen spelers te willen verhuren.

We blijven nog even in Manchester, maar schakelen wel over naar het blauwe deel van de stad. Coach Pep Guardiola zou immers graag een oude bekende naar City willen halen: Juan Bernat, de Spanjaard die momenteel nog eigendom is van Bayern München. De linksback, die door Guardiola in 2014 van Valencia naar Beieren werd gehaald, zou zo'n 25 miljoen euro  moeten kosten. Als alternatief wordt Faouzi Ghoulam van Napoli genoemd.

Een ander opvallend gerucht uit Engeland, komt uit The Sun. Guardiola zou zijn keeper Claudio Bravo, die op voorspraak van de coach naar City kwam, immers alweer zat zijn. Tom Heaton, die dit seizoen indruk maakt onder de lat bij Burnley, zou de problemen moeten oplossen. Ook Liverpool en Everton volgen de goalie met de meeste saves in de Premier League op de voet.

Alle pogingen ten spijt, Dimitri Payet staat nog steeds onder contract bij West  Ham United. De uitgesproken vertrekwens kostte hem zijn basisplaats bij de Londenaren, maar heeft nog niet geleid tot een transfer naar Olympique Marseille. Ook een derde bod van de Fransen bleek vergeefs, meldt Sky Sports. De clubleiding achtte het bod van 26 miljoen euro onacceptabel. Pas bij 35 miljoen euro zou West Ham de onderhandelingen willen openen.

En we besluiten het transferdagboek van dinsdag met een grootheid van weleer. Ronaldinho is volgens ESPN immers bereid een comeback te maken. Bij Coritiba. De voormalige superster van Barcelona zou dicht bij een contract zijn en zo'n negentigduizend euro per maand gaan verdienen. En dat terwijl hij eigenlijk in september 2015 al gestopt is. Sinds zijn vertrek bij Fluminense bleef het voornamelijk bij geruchten. Of dat nu ook weer zo is, moet blijken. Overigens zou de club een leuk extraatje opgenomen in de onderhandelingen: een huis voor Ronaldinho, nabij het trainingscomplex. Is dat soms om hem in de gaten te houden?

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.