Lijnders reageert op aanstelling als trainer van Red Bull Salzburg

Reacties

Pepijn Lijnders heeft voor het eerst gereageerd op het nieuws dat hij de functie van hoofdtrainer vanaf volgend seizoen gaat vervullen bij Red Bull Salzburg. Dat deed de Nederlander op de website van zijn toekomstige werkgever.

Lijnders reageert op aanstelling als trainer van Red Bull Salzburg
© Pro Shots

'Ik ben trots om de nieuwe hoofdtrainer van Red Bull Salzburg te worden, dat is echt een privilege. Na PSV, FC Porto en Liverpool kom ik nu bij alweer een mooie club met een sterke structuur en een nog sterkere jeugdopleiding. Ik heb tot nu toe alleen maar bij unieke clubs gewerkt met een paar overeenkomsten: een aanvallende instelling, het geloof in het winnen van prijzen, en bovenal zijn het clubs waar liefde voor het spel en de ambitie om te slagen aan de basis staan van alles dat er gebeurt.'

Lijnders vervolgt met zijn missie in de Mozartstad: 'Samen met mijn assistent Vitor Matos zullen we er alles aan doen om de club te helpen groeien. Mijn familie is al eens in de stad geweest en waren onder de indruk van hoe mooi die is en hoe aardig de mensen er zijn. Dat trok me uiteindelijk over de streep om hier te tekenen', aldus Lijnders. Zijn leidinggevende Bernhard Seonbuchner sprak ook tevreden woorden.

Een 'ideale kandidaat', zo noemt Seonbuchner zijn nieuwe trainer. 'Hij is echt een voetbalexpert en heeft een enorme invloed gehad op een zeer succesvol tijdperk bij Liverpool, met zijn kwaliteiten aangaande het ontwikkelen van spelers. De gesprekken verliepen zeer voorspoedig en we zijn het eens over hoe we willen spelen. We kijken uit naar onze tijd met hem, maar zullen er alles aan doen om het seizoen eerst goed af te maken.'

Een succesvolle afloop heeft de Red Bull-club nochtans niet in eigen hand. In de laatste wedstrijd moet het zelf winnen van LASK Linz en hopen dat Sturm Graz punten verspeelt tegen Austria Klagenfurt. Als dat niet lukt, verliest RB Salzburg de landstitel na tien kampioenschappen op rij. De kampioen van Oostenrijk gaat rechtstreeks naar de groepsfase van de Champions League, de runner-up stroomt in de tweede voorronde in.

Lijnders (41), was jeugdtrainer bij PSV en FC Porto voordat hij in 2015 naar Liverpool werd gehaald door Brendan Rodgers. Diens opvolger Jürgen Klopp behield hem als één van zijn assistenten tijdens zijn periode aan het roer op Anfield, Lijnders maakte in 2018 alleen en kortstondig en onsuccesvol uitstapje als hoofdtrainer van NEC. Na de teleurstelling in Nijmegen wordt dit zijn tweede klus als eindverantwoordelijke.

Bekijk hier al onze video's
Meer Red Bull Salzburg
Meer over Red Bull Salzburg
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.