Lijnders vult technische staf bij Salzburg verder in met Oranje-opponent

Reacties

Pepijn Lijnders (41) heeft zijn technische staf voor het komende seizoen verder ingevuld. De Nederlandse coach krijgt bij RB Salzburg naast Vitor Matos – die net als Lijnders overkwam van Liverpool – ook Onur Cinel tot zijn beschikking komend seizoen.

Lijnders vult technische staf bij Salzburg verder in met Oranje-opponent
© Pro Shots

Cinel was afgelopen seizoen al actief in Salzburg als interim-coach. Hij kwam over van FC Liefering en nam het voor de laatste zes wedstrijden zelfs over van Gerhard Struber als hoofdcoach. Hij kon ondanks een fraaie 7-1 zege op LASK Linz niet voorkomen dat Salzburg voor het eerst sinds tien opeenvolgende landstitels naast het kampioenschap van Oostenrijk greep.

De 38-jarige coach maakte eerder furore in de jeugdopleiding van Schalke 04, waardoor hij bij FC Liefering als hoofdtrainer werd aangesteld. Naast zijn werkzaamheden in Salzburg is hij assistent-coach van de nationale ploeg van Oostenrijk, met wie hij eerst op het EK tegen onder andere Nederland actief zal zijn, alvorens hij aansluit bij de voorbereiding in Salzburg.

'Alles wat ik tot nu toe in Salzburg heb gezien, gaf mij een zeer positieve en professionele indruk', aldus Cinel. 'De club geeft spelers de perfecte kans om zich verder te ontwikkelen. En daar wil ik graag aan bijdragen met mijn werk.' Matos en Cinel zijn de vervangers van Alexander Hauser en Florens Koch, die vorig seizoen de technische staf van de A-selectie vormden. Zij blijven in een andere functie wel betrokken bij de club.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Red Bull Salzburg
Meer over Red Bull Salzburg
Meer P. Lijnders
Meer over P. Lijnders
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.