Engelse belangstelling voor PEC-verdediger Mac Nulty

Reacties

Het verblijf van Anselmo García Mac Nulty bij PEC Zwolle blijft mogelijk beperkt tot één seizoen. Vanuit Engeland is er interesse in de 21-jarige verdediger, die dinsdag met Ierland Onder-21 oefent tegen de leeftijdsgenoten uit Engeland.

Engelse belangstelling voor PEC-verdediger Mac Nulty
© Pro Shots

PEC nam Mac Nulty vorig jaar over van VfL Wolfsburg, dat hem daarvoor een jaar verhuurde aan NAC Breda. De Spaanse Ier werd basisspeler in het elftal van trainer Johnny Jansen en verlengde zijn contract in december tot medio 2026. Wel hoopt hij komend seizoen weer als centrale verdediger in actie te komen. Mede door blessures was Mac Nulty afgelopen seizoen de vaste linksback van PEC.

Of Mac Nulty volgend seizoen nog bij PEC speelt, valt echter nog te bezien. Vanuit het Engelse Championship is interesse in de verdediger. Onder andere Leeds United, dat promotie naar de Premier League misliep, houdt Mac Nulty in de gaten. Eerder had ook Leicester City belangstelling. Die club promoveerde wel, waardoor de transferplannen waarschijnlijk op de schop zijn gegaan.

Vanuit Spanje werd eerder Real Betis aan Mac Nulty gelinkt. De mandekker werd geboren in Sevilla en speelde in de jeugdopleiding van Betis. Een terugkeer bij die club lijkt voorlopig niet aan de orde. PEC zal Mac Nulty ook niet graag willen verkopen, aangezien de club in de defensie al Bram van Polen (gestopt) en Sam Kersten (naar SC Heerenveen) kwijtraakt.

Lees op VI PRO een uitgebreid interview met Mac Nulty, die terugblikt op zijn eerste seizoen in de Eredivisie en vertelt over de droom van hem en zijn vader:

Bekijk hier al onze video's
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Meer MacNulty
Meer over MacNulty
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.