Ranieri had grote wens: 'Ik had mijn Leicester-titel daarvoor willen inruilen'

Reacties

Claudio Ranieri had als trainer één grote wens, maar die is tot zijn teleurstelling helaas niet uitgekomen. De nu 72-jarige Italiaan, inmiddels met pensioen, had daarvoor zelfs afstand willen doen van de Premier League-titel met Leicester City.

Ranieri had grote wens: 'Ik had mijn Leicester-titel daarvoor willen inruilen'
© Pro Shots

Ranieri besloot na het afgelopen Serie A-seizoen een punt achter zijn rijke trainersloopbaan te zetten. Als laatste kunstje behoedde hij Cagliari voor degradatie. Een seizoen eerder leidde Ranieri de club, waar hij ook tussen 1988 en 1991 werkzaam was, naar promotie vanuit de Serie B.

In gesprek met Corriere dello Sport werd 'pensionato' Ranieri gevraagd of hij alles heeft bereikt wat hij wilde bereiken in zijn trainerscarrière. De Italiaan werkte vanaf 1986 onder andere voor Napoli, Fiorentina, Valencia, Atlético Madrid, Chelsea, Parma, Juventus, AS Roma, Internazionale en Leicester City. Met die laatste club werd Ranieri in het seizoen 2015/16 tot ieders verrassing kampioen van de Premier League.

Ultieme wens
'Ik had mijn kampioenschap met Leicester City hiervoor graag ingewisseld...', antwoordde Ranieri op een vraag wat er nog ontbreekt op zijn cv. 'De Scudetto met AS Roma. Dat blijft een grote teleurstelling', zei de geboren Romein, die in twee periodes aan het roer stond bij de Giallorossi (2009-2011 en 2019). Ranieri en Roma stonden in het seizoen 2009/10 met vier duels te gaan aan kop in de Serie A, maar de titel ging naar het Internazionale van José Mourinho.

Over het wonderlijke successeizoen met Leicester City zei de Italiaan: 'Het enige wat ik veranderde bij het team was dat we 4-4-2 gingen spelen, met andere vleugelverdedigers, en dat N'Golo Kanté altijd speelde. Hij was de motor van ons team, onvermoeibaar. N'Golo bleef maar drukzetten, knokken en rennen', aldus Ranieri. 'Ik dacht dat hij op een gegeven moment ook nog zijn eigen voorzetten zou gaan binnen koppen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.