Transferdagboek 05/02: Cáceres, Conte en Carrick

Reacties

De transfermarkt in Nederland mag dan gesloten zijn, dat is zeker niet overal zo. Russische en Chinese clubs kunnen nog tot en met respectievelijk 24 en 28 februari spelers aantrekken. Bovendien zijn er ongetwijfeld clubs die de slag gemist hebben en alvast willen voorsorteren op transfers in de zomer. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 05/02: Cáceres, Conte en Carrick

Gezien de resultaten van de laatste weken kan AC Milan nog wel versterking gebruiken. Martín Cáceres komt de Rossoneri in elk geval niet uit de brand helpen. De 29-jarige verdediger uit Uruguay, die al ruim een halfjaar zonder club zit sinds zijn vertrek bij Juventus, onderging vrijdag nog een uitgebreide medische keuring. Uiteindelijk is de deal afgeketst, zo bevestigt AC Milan zondag. Naar verluidt werd er geen akkoord bereikt over de persoonlijke voorwaarden.

Juventus-middenvelder Anderson Hernanes de Carvalho Viana Lima, beter bekend als Hernanes, mag zich verheugen in Chinese belangstelling. Met name Hebei China Fortune is concreet. Van een akkoord, zoals enkele Italiaanse media meldden, is evenwel nog geen sprake. 'Als Juventus overeenstemming bereikt met een Chinese club en het is een goede situatie voor ons, dan staan wij zeker open voor een transfer', zegt zijn belangenbehartiger Joseph Lee in de Corriere dello Sport. 'Het belangrijkste is dat Hernanes weer gaat spelen. Dat hij niet op de Champions League-lijst staat, is zeker geen goed teken.'

In de categorie wilde geruchten: Chelsea dreigt volgens Tuttosport succestrainer Antonio Conte te verliezen aan Internazionale. De Champions League-winnaar van 2010 zou Conte een jaarsalaris van vijftien miljoen euro hebben geboden. Als de oud-prof toehapt, mag hij bovendien in de zomer de selectie renoveren voor een bedrag van vierhonderd miljoen euro. Het gerucht over Conte is opvallend, want onder Stefano Pioli – de opvolger van Frank de Boer – presteert Internazionale uitmuntend.

Michael Carrick moet vrezen voor zijn toekomst op Old Trafford. Lange tijd leek de 35-jarige balansbewaker in de race voor een nieuw contract bij Manchester United, maar manager José Mourinho lijkt van gedachten te zijn veranderd. 'Laten we eerlijk zijn. Ik zie veel positieve dingen in Carrick, maar ik kan niet vijf jaar van zijn leeftijd afhalen', aldus Mourinho in The Daily Mirror.

Er staat komende zomer het nodige te gebeuren in Manchester als we de Engelse media mogen geloven. Zo schrijft The Daily Star zondagochtend dat José Mourinho een poging wil wagen Marco Asensio naar Old Trafford te halen. Real Madrid heeft zijn voormalige manager duidelijk gemaakt dat er dan diep in de buidel moet worden getast. Het 21-jarige toptalent moet zo'n 45 miljoen euro kosten.

Volgens The Mirror is Mourinho minder gecharmeerd van Anthony Martial. De verhoudingen tussen de Franse jongeling en The Special One zouden op scherp staan. Sterker, Martial heeft het idee dat de Manchester United-manager van hem af wil. In de Premier League is de 21-jarige linksbuiten de laatste maanden allerminst zeker van een basisplaats bij The Mancunians.

Dan naar Arsenal. Het blijft speculeren over de toekomst van Alexis Sánchez, wiens contract over anderhalf jaar al afloopt. Dat Atlético Madrid interesse heeft in de 28-jarige Chileen sijpelde de voorbije weken al door, dat de Madrilenen liefst zeventig miljoen euro op tafel willen leggen voor de aanvaller was nog niet bekend. The Mirror weet het zeker: Sánchez is bij Atlético de gedroomde opvolger van Antoine Griezmann, die al persoonlijk rond zou zijn met Manchester United.

Ook de toekomst van Arsène Wenger bij Arsenal lijkt onzeker. The Gunners kunnen na de 3-1 nederlaag bij Chelsea de titel in de Premier League weer vergeten. Toch gaat de Fransman, die nog maar een paar maanden vastligt in Londen, een nieuw contact tekenen. Dat is de overtuiging van oud-verdediger Martin Keown. 'Het is aan Wenger om te bepalen wanneer hij Arsenal verlaat. Hij gaat een nieuw contract tekenen', aldus de Engelsman bij BT Sports over Wenger, die al een aanbieding voor twee extra jaren op zak zou hebben.

Oude tijden herleefden zaterdagavond in Vicente Calderón. Fernando Torres hielp zijn Atlético Madrid aan de zege in de thuiswedstrijd tegen Leganés. Na de twee goals van het 32-jarige boegbeeld was een contractverlenging na afloop direct het onderwerp van gesprek. De huidige verbintenis van Torres loopt nog tot komende zomer. Trainer Diego Simeone daagt de spits uit een nieuw contract af te dwingen. 'Of hij gaat verlengen? Dat hangt af van de resultaten', aldus El Cholo tegen AS.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.