Transferdagboek 10/02: Douglas Costa, Sánchez en Zlatan

Reacties

De transfermarkt in Nederland mag dan gesloten zijn, dat is zeker niet overal zo. Russische en Chinese clubs kunnen nog tot en met respectievelijk 24 en 28 februari spelers aantrekken. Bovendien zijn er ongetwijfeld clubs die de slag gemist hebben en alvast willen voorsorteren op transfers in de zomer. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 10/02: Douglas Costa, Sánchez en Zlatan

José Mourinho heeft vrijdag op zijn wekelijkse persconferentie alvast een tipje van de sluier genomen over de transferplannen van Manchester United in de zomer. 'We halen liever twee, drie of vier goede spelers, die bij het idee passen van hoe wij willen spelen, spelers die onze selectie echt op een hoger plan kunnen brengen, dan dat we zes of zeven spelers halen, waarvan er één of twee echt kwaliteit hebben', aldus Mourinho, die tevens de verwachting uitsprak dat Zlatan Ibrahimovic zijn aflopende contract verlengt.

Het kondigt zich al een tijdje aan, maar nu lijkt het er toch echt van te komen: Martín Cáceres is op weg naar Southampton. Manager Claude Puel gaf vrijdag op de persconferentie aan dat zijn club dicht bij het aantrekken van de 29-jarige verdediger is, die in de komende dagen zou moeten tekenen bij The Saints. De Uruguayaan is transfervrij nadat zijn contract bij Juventus vorig jaar zomer afliep. 

Donderdag meldden we al dat Real Madrid met Torino gaat spreken over een eventuele overgang van Andrea Belotti. De Koninklijke is niet de enige topclub die wil voldoen aan de afkoopsom van liefst honderd miljoen euro in het contract van de 23-jarige spits. Ook Manchester City, Bayern München en Paris Saint-Germain willen voldoen aan dat bedrag volgens The Sun.

Alexis Sánchez (28) arriveert mogelijk juist in Turijn. The Daily Mirror meldt dat Juventus een enorm bod voorbereidt op de aanvaller van Arsenal, dat al lange tijd wil verlengen met de Chileen aangezien zijn contract aan het einde van volgend seizoen afloopt. Juventus wil een kleine drie ton aan weeksalaris bieden. Calciomercato brengt De Oude Dame in verband met Douglas Costa (foto midden). De Braziliaanse buitenspeler van Bayern München uitte onlangs zijn onvrede. Juve-directeur Giuseppe Marotta zou al contact hebben gelegd met zijn zaakwaarnemer.

De kans is aanwezig dat Virgil van Dijk zijn laatste wedstrijd voor Southampton al heeft gespeeld. Volgens The Daily Mail heeft de 25-jarige verdediger tegen vrienden gezegd dat hij niet twee tot drie maanden, maar de rest van het seizoen is uitgeschakeld door zijn enkelblessure. Aangezien de geruchten over interesse van Chelsea en Manchester City steeds hardnekkiger worden, lijkt het avontuur van Van Dijk bij Southampton na twee jaar op te houden.

Als het aan Real Madrid ligt, speelt Karim Benzema ook de komende jaren voor De Koninklijke. Real wil het contract van de 29-jarige spits openbreken tot medio 2022, meldt AS. De huidige verbintenis van de Fransman, die sinds 2009 onder contract staat bij de koploper van de Primera División, loopt nog twee jaar door.

Luis Muriel hoopt Sampdoria na dit seizoen te verruilen voor Internazionale. De 25-jarige aanvaller heeft volgens Corriere dello Sport al een persoonlijk akkoord bereikt met de huidige nummer vijf van de Serie A. Muriel, dit seizoen vooralsnog goed voor acht doelpunten in 25 competitieduels, moet Sampdoria 25 tot 30 miljoen euro opleveren.

Op dit moment beschikt VVV-Venlo nog over de diensten van Arsenal-huurling Gedion Zelalem, maar de twintigjarige middenvelder lijkt na dit seizoen elders te worden ondergebracht. Volgens Bild heeft Borussia Mönchengladbach zijn oog laten vallen op Zelalem, die waarschijnlijk zijn aflopende contract bij Arsenal gaat verlengen. Ook Chelsea-talent Ruben Loftus-Cheek en Noah Joel Sarenren Bazee van Hannover 96 staan naar verluidt op de radar van de middenmoter uit de Bundesliga.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.