Transferdagboek 13/02: Özil, Ronaldo, Sánchez, Verratti

Reacties

De transfermarkt in Nederland mag dan gesloten zijn, dat is zeker niet overal zo. Russische en Chinese clubs kunnen nog tot en met respectievelijk 24 en 28 februari spelers aantrekken. Bovendien zijn er ongetwijfeld clubs die de slag gemist hebben en alvast willen voorsorteren op transfers in de zomer. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 13/02: Özil, Ronaldo, Sánchez, Verratti

Marco Verratti sluit niet uit dat hij in de toekomst in het shirt van Barcelona te bewonderen is. De 24-jarige Italiaan geeft aan dat hij gelukkig is bij Paris Saint-Germain, maar vertelt AS dat het moeilijk zou zijn om een transfer naar Barça te weigeren. 'Iedere speler wil voor Barcelona spelen. Het is nog altijd het beste team ter wereld.' Dinsdag speelt PSG tegen Barcelona in de Champions League.

Arsenal twijfelt volgens het Duitse Sport1 over contractverlenging voor Mesut Özil. De creatieve Duitser is allesbehalve in goeden doen en ook sinds zijn komst in 2013 kon Arsenal nog niet meedoen om de titel. De 28-jarige spelmaker ligt momenteel nog vast tot 2018 in Londen.

Ploeggenoot Alexis Sánchez is mogelijk ook niet lang meer speler van Arsenal. Vrijdag meldden we al dat Juventus de Chileen graag komende zomer naar Turijn wil halen, maar De Oude Dame krijgt volgens The Daily Mirror flinke concurrentie: ook Paris Saint-Germain heeft de 28-jarige aanvaller op de korrel.

Cristiano Ronaldo leek op jonge leeftijd op weg naar Juventus, maar de transfer van de Portugees vond geen doorgang.
Cristiano Ronaldo leek op jonge leeftijd op weg naar Juventus, maar de transfer van de Portugees vond geen doorgang.

Het is alweer jaren geleden, maar Juventus heeft ooit naast een andere steraanvaller gegrepen. Voormalig technisch directeur Gianni Di Marzio vertelde Marca dat Juventus de handtekening van Cristiano Ronaldo misliep in 2002. Er was een ruildeal op handen met Sporting Lissabon waarbij Ronaldo en Marcelo Salas van club zouden wisselen. Laatstgenoemde paste daar echter voor; een jaar later vertrok Ronaldo alsnog bij Sporting, maar was Manchester United zijn volgende bestemming.

Pierre-Emerick Aubameyang (27) gaf onlangs aan dat hij komende zomer zijn carrière waarschijnlijk elders gaat voortzetten. Volgens Tuttosport voegt zijn oud-werkgever AC Milan zich bij het rijtje clubs dat de Gabonees graag wil ophalen bij Borussia Dortmund. Ook Manchester City, Liverpool en Real Madrid zouden een oogje hebben op de pijlsnelle goalgetter, die dit seizoen 21 keer scoorde in de 26 officiële duels.

Álvaro Morata gaat nog niet bij de pakken neerzitten. De 24-jarige spits delft bij Real Madrid het onderspit in de concurrentiestrijd met eerste keuze Karim Benzema, maar blijft strijdbaar. Hij doet er alles aan om meer in actie te komen in het maagdelijke wit. 'Ik wil slagen bij Real Madrid, maar het is ook waar dat ik meer wil spelen', zegt hij tegen Corriere dello Sport.

Manchester United en Manchester City strijden om de handtekening van Djibril Sidibé (foto, links). Dat meldt Le10Sport. De 24-jarige rechtsback stond afgelopen zomer al in de belangstelling van Arsenal, maar besloot toen om de overstap te maken van Lille naar AS Monaco, waar hij opnieuw indruk maakt. Zijn goede prestaties in de Ligue 1 leverden hem vorig jaar september zijn debuut voor het Franse nationale elftal op, waarna hij in nog vijf interlands minuten maakte.

Ploeggenoot Fabinho (foto, tweede van links) plukt ook de vruchten van het sterke seizoen van AS Monaco en is zo mogelijk nog gewilder. De vader van de 23-jarige Braziliaanse middenvelder vertrouwt de Franse zender J+1 toe dat er gesprekken zijn geweest met Manchester United, Manchester City en Arsenal. Bovendien heeft Barcelona ook al contact met vader en zoon opgenomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.