Transferdagboek 12/02: Dembélé, De Gea en Cech

Reacties

De transfermarkt in Nederland mag dan gesloten zijn, dat is zeker niet overal zo. Russische en Chinese clubs kunnen nog tot en met respectievelijk 24 en 28 februari spelers aantrekken. Bovendien zijn er ongetwijfeld clubs die de slag gemist hebben en alvast willen voorsorteren op transfers in de zomer. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 12/02: Dembélé, De Gea en Cech

David de Gea prolongeert zijn abonnement op een plaats in deze rubriek. Volgens The Daily Star is Manchester United voornemens de 26-jarige doelman een nieuwe verbintenis aan te bieden om zo het geïnteresseerde Juventus en Real Madrid te ontmoedigen. Momenteel moet De Gea rond zien te komen van een weeksalaris van 235.000 euro, waar Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic en Wayne Rooney op ongeveer 350.000 euro per week kunnen rekenen. De lopende overeenkomst van De Gea loopt over ruim twee jaar af.

Celtic geselt al het hele seizoen de 'concurrentie' in Schotland, niet in de laatste plaats door de prestaties van Moussa Dembélé. Het is nog mild uitgedrukt om het aantrekken van de twintigjarige Fransman afgelopen zomer een schot in de roos te noemen. Als we de Engelse tabloids mogen geloven is Dembélé – die in competitieverband twaalf keer scoorde voor The Bhoys – bezig aan een afscheidstournee. Na Chelsea en Manchester City zou ook Arsenal een bod voorbereiden op de aanvaller wiens marktwaarde op 45 miljoen euro is bepaald door Celtic.

Viktor Kolar, de zaakwaarnemer van Petr Cech, vindt het nodig duidelijkheid te scheppen over de toekomst van zijn cliënt. In het geruchtencircuit gooide het bericht dat de 34-jarige Tsjech naar een andere werkgever zou uitkijken omdat Arsenal zijn zinnen heeft gezet op Sunderland-goalie Jordan Pickford hoge ogen. 'Petr voelt zich goed, we kunnen een transfer wel uitsluiten. Zeker tot en met het aflopen van zijn huidige contract in 2019 zal hij een belangrijke rol spelen bij Arsenal', meldt Kolar in gesprek met de London Evening Standard.

Arsène Wenger heeft na afloop van de 2-0 overwinning van Arsenal op Hull City zaterdagmiddag nadrukkelijk ontkend dat hij een beslissing heeft gemaakt over zijn toekomst. Ian Wright, die tussen 1996 en 1998 onder Wenger speelde in Londen, suggereerde eerder dat het dienstverband van de Fransman bij Arsenal tot een einde aan het komen was. 'Ik weet niet wat Ian Wright heeft gezegd, ik ben wel eens moe omdat ik vroeg opsta en laat naar bed ga, maar ik heb geen enkele indicatie over mijn toekomst gegeven.'

Volgens The Daily Mirror heeft Arsenal evengoed wel een lijstje met mogelijke vervangers klaarstaan. Daar staat een opvallende naam op, zo weet de tabloid. Newcastle United-manager Rafael Benítez zou één van de gegadigden zijn om Le Professeur op te volgen. De Spanjaard werkte tussen 2004 en 2010 succesvol bij Liverpool en later bij Chelsea.

Dele Alli maakt de 2-1 voor Tottenham Hotspur op bezoek bij Manchester City.
Dele Alli maakt de 2-1 voor Tottenham Hotspur op bezoek bij Manchester City.

Manchester City bereidt volgens The Sunday Express een astronomisch bod voor op Tottenham Hotspur-sterspeler Dele Alli. De aanvallende middenvelder is dit seizoen één van de absolute uitblinkers bij Spurs en scoorde al elf keer in de Premier League. Het zou City doen besluiten om bijzonder diep in de buidel te tasten voor de twintigjarige Engelsman. Volgens de tabloid wil de club zelfs het transferrecord van 105 miljoen euro verbreken.

Diezelfde krant meldt dat AC Milan aast op Arsenal-aanvaller Alexis Sánchez. De Milanezen zouden liefst 45 miljoen pond (zo'n 53 miljoen euro) over hebben voor de Chileen, die momenteel met zeventien treffers topscorer van de Premier League is. Of Alexis zelf de overstap naar Milan ziet zitten is echter zeer de vraag. Met Arsenal kan de 28-jarige aanvaller constant in de Champions League spelen, terwijl Milan momenteel achtste staat in de Serie A.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.