Transferdagboek 16/02: Messi, Parejo, Koeman en Rooney

Reacties

De transfermarkt in Nederland mag dan gesloten zijn, dat is zeker niet overal zo. Russische en Chinese clubs kunnen nog tot en met respectievelijk 24 en 28 februari spelers aantrekken. Bovendien zijn er ongetwijfeld clubs die de slag gemist hebben en alvast willen voorsorteren op transfers in de zomer. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 16/02: Messi, Parejo, Koeman en Rooney

Barcelona ontkent dat het de contractbesprekingen met Lionel Messi heeft versneld naar aanleiding van het teleurstellende resultaat tegen Paris Saint-Germain in de Champions League. Volgens het Spaanse dagblad Sport zou Barcelona een eventuele contractverlenging van Messi niet willen gebruiken om de sportieve tegenslag te maskeren. Het contract van de 29-jarige wereldster loopt halverwege 2018 al af en verlenging is nog niet in zicht. Dit komt mede doordat Barcelona niet in staat is hem een flinke salarisverhoging te bieden, omdat dan een te hoog percentage van de omzet aan salarissen wordt uitgegeven.

Valencia-aanvoerder Dani Parejo had vorige maand de kans een transfer te maken, maar heeft deze mogelijkheid laten schieten. 'Het zou niet goed zijn voor Valencia. We zitten in een lastige situatie en ik zie het als mijn verplichting om te zorgen dat we niet degraderen', vertelt hij tegenover AS. Afgelopen zomer leek het ook al bijna tot een transfer te komen. Destijds had Sevilla interesse in de 27-jarige Spanjaard, maar toen liet Valencia hem niet gaan.

Na de 4-0 afstraffing van Barcelona door Paris Saint-Germain staat trainer Luis Enrique onder druk en dus duiken de geruchten op over een mogelijke opvolger. Belangrijkste naam is Ronald Koeman, die door zowel zijn prestaties met Everton als zijn verleden bij Barcelona op het lijstje van de Blaugranas staat. Een andere kandidaat zou Jorge Sampaoli zijn, de huidige trainer van Sevilla. Op het moment bezet hij de derde plaats in de Primera División en staat hij in de achtste finale van de Champions League. Ook de naam van Tottenham-manager Mauricio Pochettino zou in Barcelona rondzingen, maar Pochettino zelf wil niets weten van een mogelijke overgang. Hij zegt gelukkig te zijn in Londen.

Ligt een tweede periode van Koeman bij Barcelona in het verschiet?
Ligt een tweede periode van Koeman bij Barcelona in het verschiet?

Als we voormalig Barcelona-middenvelder Xavi mogen geloven, gaat Pep Guardiola een poging doen om Jack Wilshere (Arsenal) naar Manchester City te halen. 'Ik weet dat Pep altijd veel respect voor hem had. Hij heeft in 2011 tijdens een wedstrijd tegen ons ook enorm veel indruk gemaakt op een hoop spelers',  tekent The Sun op. De 25-jarige middenvelder wordt op het moment verhuurd aan AFC Bournemouth en tast nog in het duister over zijn toekomst bij Arsenal. Eerder liet Guardiola al merken erg gecharmeerd te zijn van de 34-voudig international toen hij aangaf te geloven dat Wilshere kan uitgroeien tot een van de betere middenvelders van de Premier League.

Volgens Manchester United-legende Paul Scholes wil Wayne Rooney (31) vertrekken als hij niet meer speeltijd krijgt. Onder manager José Mourinho zit Rooney vaker op de bank dan hem lief is en volgens Scholes kan dat weleens een leiden tot een transfer. 'Als het zo doorgaat zie ik hem hier niet nog twee jaar spelen. Hij is geen speler die de huidige situatie accepteert, hij wil iedere week spelen', vertelt hij aan The Daily Mail.

Slecht nieuws voor Manchester United en Chelsea: James Rodríguez wil volgens The Sun in Madrid blijven. De 25-jarige middenvelder van De Koninklijke wil strijden voor zijn plek en is van plan een vaste plek in de basis te veroveren. Dit seizoen moest de Colombiaan het vooral doen met invalbeurten en dus roken zowel Manchester United als Chelsea een kans. James maakt de laatste weken echter steeds meer minuten en lijkt de weg omhoog gevonden te hebben.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.