Transferdagboek 17/02: Insigne, Rodriguez, Solanke, Belotti

Reacties

De transfermarkt in Nederland mag dan gesloten zijn, dat is zeker niet overal zo. Russische en Chinese clubs kunnen nog tot en met respectievelijk 24 en 28 februari spelers aantrekken. Bovendien zijn er ongetwijfeld clubs die de slag gemist hebben en alvast willen voorsorteren op transfers in de zomer. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 17/02: Insigne, Rodriguez, Solanke, Belotti

Lorenzo Insigne plaatste zichzelf woensdagavond in de schijnwerpers met een fraaie goal tegen Real Madrid. Als het aan AC Milan had gelegen, was de buitenspeler helemaal niet in staat geweest die treffer te maken. Volgens journalist Paolo Bargiggia van Mediaset sloeg Napoli in de winterstop een bod van 35 miljoen euro van Milan op de 25-jarige aanvaller af. Afgelopen zomer kwamen club en speler niet tot een akkoord over contractverlenging. De huidige verbintenis van de dertienvoudig international loopt nog tot medio 2019.

Eerder meldden we al dat Ricardo Rodriguez (24) in de belangstelling staat van Chelsea, maar ook Internazionale zit achter de linksback aan. De Nerazzuri zijn al een tijd in onderhandeling met Rodriguez, maar volgens Sky Sports-journalist Gianluca Di Marzio vormen de salariseisen van de Zwitser vooralsnog het grootste struikelblok voor een akkoord.

Barcelona is door de teleurstellende resultaten in de competitie en de blamage in de Champions League (4-0 nederlaag bij PSG) op zoek naar nieuwe impulsen voor hun elftal. De eerste speler is volgens El Mundo Deportivo al binnen: Barcelona heeft volgens de Spaanse krant een voorcontract gesloten met een van de grootste defensieve talenten uit Colombia, genaamd Yerry Mina. De 22-jarige verdediger van Palmeiras zal in januari 2018 definitief tekenen bij Barça.

Daarnaast sprak Luis Enrique onlangs al de wens uit om een nieuwe rechtsback aan te trekken na de zware enkelblessure van Aleix Vidal. Omdat laatstgenoemde meer dan vijf maanden uit de roulatie is, mag Barcelona een vervanger aantrekken, mits deze in dezelfde competitie speelt of transfervrij is. Daardoor heeft Barça zijn pijlen gericht op de 25-jarige Ander Capa, die ze willen huren van Eibar. De huidige nummer zeven van de Primera División wil alleen meewerken aan een vertrek als Barcelona de afkoopsom van tien miljoen euro op tafel legt.

De interesse van AC Milan voor Mahmoud Dahoud (21) begint volgens geruchten in Italiaanse media serieuze vormen aan te nemen. Tijdens het Europa League-duel van donderdag tussen Borussia Mönchengladbach en Fiorentina zouden de aankomende directeuren Marco Fassone en Massimiliano Mirabelli speciaal voor de middenvelder van de Duitse club op de tribune hebben gezeten. Het tweetal gaat bij Milan aan de slag zodra het Chinese Sino-Europe Sports de club heeft overgenomen van Silvio Berlusconi en Dahoud zou hun eerste aankoop moeten worden.

Chelsea-jongeling Dominic Solanke staat mogelijk voor een overstap binnen Engeland. De negentienjarige aanvaller, die vorig seizoen op huurbasis speelde voor Vitesse, geniet volgens The Sun interesse van Liverpool. Het contract van Solanke loopt deze zomer af, maar omdat hij nog geen 24 jaar is, kan Chelsea alsnog een transferbedrag van zo'n negen miljoen euro voor hem vangen. De speler zelf zou Liverpool verkiezen boven het eveneens geïnteresseerde Celtic.

Met zeventien doelpunten voor Torino in de Serie A trekt Andrea Belotti (23) de aandacht van vele grote clubs. Zo beweert La Stampa dat Bayern München zijn pijlen heeft gericht op de Italiaan. De Duitse club strijdt samen met Chelsea om de handtekening van Belotti, maar Torino heeft een goede uitgangspositie door een vastgelegde minimale transferclausule van honderd miljoen euro in het contract van de aanvaller.

Het verblijf van Walace (21) bij Hamburger SV blijft mogelijk beperkt tot slechts één seizoenshelft. De Duitse club nam het Braziliaanse talent in de afgelopen transferperiode over van Grêmio, maar ziet Walace misschien snel weer vertrekken. The Daily Mirror meldt dat Everton en Leicester de defensieve middenvelder aan zich willen binden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.