Wie zou jij af laten vallen voor de EK-selectie van Oranje?

Reacties

Ronald Koeman gaat deze woensdag zijn definitieve selectie voor het EK bekendmaken. De bondscoach moet nog drie spelers uit de voorselectie van het Nederlands elftal teleurstellen. VI is benieuwd wie jij buiten de selectie zou laten.

Wie zou jij af laten vallen voor de EK-selectie van Oranje?
© Pro Shots

De eerste afvaller uit de dertigkoppige voorselectie is al bekend. Maandagmiddag werd duidelijk dat het EK te vroeg komt voor Marten de Roon. De 33-jarige middenvelder liep in de slotfase van het seizoen een blessure op bij zijn club Atalanta Bergamo en heeft langer nodig voor zijn herstel.

Het afvallen van De Roon vergroot op papier de kansen van middenvelders als Quinten Timber en Ryan Gravenberch op een plek in de EK-selectie. Het selecteren van Gravenberch voor de voorselectie mag gerust een verrassing genoemd worden. De 22-jarige speler van Liverpool zat in maart van vorig jaar voor het laatst bij de nationale ploeg. In de Premier League kwam de van Bayern München overgekomen aanwinst tot 26 optredens en iets meer dan duizend speelminuten. Heeft de ex-Ajacied genoeg laten zien voor een plek in de definitieve selectie? Wat ook meespeelt bij deze keuze, is de fitheid van Timber. De 22-jarige Feyenoorder kwam in de laatste twee speelrondes van het Eredivisie-seizoen niet in actie vanwege een blessure en moest maandag bij het begin van de trainingsstage van Oranje nog apart trainen.

De verwachting is dat bij de laatste drie afvallers sowieso een doelman zit. Koeman nam met Justin Bijlow, Mark Flekken, Bart Verbruggen en Nick Olij vier keepers op in zijn voorselectie. Verbruggen mocht in vijf van de laatste zes interlands starten en Flekken staat ook hoog in de hiërarchie. Kiest de bondscoach voor de rol van derde doelman voor de sinds ruim een maand weer fitte Bijlow of krijgt Olij de voorkeur na een sterk seizoen bij Sparta Rotterdam?

En dan nog een vraagstuk voor Koeman: wordt in de vorm van Steven Bergwijn een soort joker meegenomen? De 26-jarige linksbuiten kwakkelde lang in het voor Ajax dramatisch verlopen seizoen. In de laatste fase van het seizoen ging de captain echter sterker spelen, met als hoogtepunt de hattrick tegen Almere City FC. Bergwijn werd in maart nog gepasseerd door Koeman, maar als man in vorm wel opgenomen in de voorselectie.

Het is natuurlijk ook een optie een verdediger af te laten vallen. Moet Ian Maatsen vrezen voor zijn plek omdat behalve Daley Blind en Nathan Aké ook Tottenham Hotspur-uitblinker Micky van de Ven als linksback kan spelen? Of is het Van de Ven zelf die na een indrukwekkend debuutseizoen bij Spurs afvalt? Maatsen maakt nog geen deel uit van de trainingsgroep bij Oranje. Hij speelt met Borussia Dortmund zaterdagavond de meest prestigieuze wedstrijd van het seizoen: de Champions League-finale tegen Real Madrid.

Breng hierboven je stem uit praat in de comments mee over de keuzemogelijkheden van Koeman. Meer over de keuzes van Koeman lees je natuurlijk op VI.nl en VI PRO.

Bestel de EK-special

Perfect voorbereid zijn op het EK in Duitsland? Bestel dan hier de EK-special van VI, met daarin onder meer de verwachte opstellingen van alle landen en een exclusief interview met bondscoach Ronald Koeman.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.