Transferdagboek 23/02: Young, Rakitic en Aubameyang

Reacties

De transfermarkt in Nederland mag dan gesloten zijn, dat is zeker niet overal zo. Russische en Chinese clubs kunnen nog tot en met respectievelijk 24 en 28 februari spelers aantrekken. Bovendien zijn er ongetwijfeld clubs die de slag gemist hebben en alvast willen voorsorteren op transfers in de zomer. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 23/02: Young, Rakitic en Aubameyang

Ashley Young kan weleens een van de spelers worden die op de valreep nog naar China verkast. Volgens ESPN heeft Shandong Luneng zich bij Manchester United gemeld voor de dertigvoudig Engels international. Young zou zelf hevig twijfelen. De winger hoeft niet per se te vertrekken bij The Red Devils, maar baalt er wel stevig van dat hij niet bepaald een onmisbare kracht is in het team van José Mourinho. Felix Magath fungeert als trainer van Shandong Luneng. De Duitser heeft al de beschikking over onder anderen Graziano Pellè. In China sluit de transfermarkt op 28 februari.

Ivan Rakitic zou op het punt staan zijn contract met Barcelona te verlengen tot medio 2021. Volgens enkele Catalaanse kranten, waaronder Sport, hebben de Catalanen op een haar na een akkoord bereikt met het management van de 28-jarige Kroaat. Dat betekent een streep door de rekening van Juventus, dat naar verluidt in de race was voor Rakitic, die dit seizoen niet altijd een vaste waarde is in Catalonië. De huidige verbintenis van de middenvelder met Barcelona expireert halverwege 2019.

Internazionale tracht zich komende zomer te versterken met Marco Varnier, die dit seizoen het mooie weer maakt bij Cittadella, een subtopper uit de Serie B. De achttienjarige verdediger annex middenvelder wordt ook begeerd door andere clubs uit de Serie A. 'Maar Internazionale heeft zich al officieel gemeld', vertelt zaakwaarnemer Luca Urbani in La Gazzetta dello Sport. 'Dat geldt trouwens ook voor Sassuolo, terwijl Bologna en Chievo hem eveneens gescout hebben.'

Fabio Cannavaro, trainer bij Tianjin Quanjian, ziet graag Pierre-Emerick Aubameyang de gelederen van de Chinese club versterken. 'We hebben Rooney gesproken, maar dat was niet serieus. We hadden veel meer belangstelling voor Aubameyang, maar Borussia Dortmund wees ons bod af', aldus Cannavaro in gesprek met Tianjin TV.

AC Milan heeft de interesse in Cesc Fabregas nieuw leven ingeblazen, zo meldt Corriere dello Sport. De club uit de Serie A werd de laatste maanden al regelmatig in verband gebracht met de Spaanse middenvelder, die nog tot medio 2019 onder contract staat bij Chelsea. Fabregas kan onder manager Antonio Conte niet rekenen op een basisplek.

Barcelona wil zich komende zomer versterken met Kyle Walker. De Catalanen zoeken nog een rechtsback om het vertrek van Dani Alves naar Juventus afgelopen zomer volledig op te vangen, zo meldt The Standard. Walker is een vaste kracht in de defensie van Tottenham Hotspur en ligt nog tot medio 2021 vast in Londen. Barcelona zal dus diep in de buidel moeten tasten als het de interesse wil concretiseren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.