Pascal Jansen kiest na AZ voor buitenlands avontuur

Reacties

Pascal Jansen gaat aan de slag bij Ferencváros. De 51-jarige trainer zat zonder werk sinds zijn vertrek bij AZ in januari.

Pascal Jansen kiest na AZ voor buitenlands avontuur

Jansen werd onlangs in verband gebracht met Lech Poznan, maar heeft zijn nieuwe klus een stuk zuidelijker gevonden. Bij de recordkampioen van Hongarije (34 landstitels), om precies te zijn. Voor hoelang hij heeft getekend, maakt de club niet bekend.

In Boedapest gaat Jansen samenwerken met onder anderen Surinaams international Menty Abena (voorheen De Graafschap). Landgenoot Ricardo Moniz ging hem voor als trainer van Ferencváros in het seizoen 2012/13.

Ajax had vorige zomer concrete interesse in Jansen, die ontkende dat hij dit jaar opnieuw benaderd zou zijn, als opvolger van interim-trainer John van 't Schip.

AZ was de eerste hoofdmacht waar Jansen trainer van was, voor ruim drie jaar. Daarvoor was hij assistent van achtereenvolgens John van den Brom en Arne Slot in Alkmaar. Eerder was Jansen jeugdtrainer bij PSV, assistent-trainer bij Sparta Rotterdam, hoofd jeugdopleiding bij Sparta en Vitesse en assistent-trainer bij Al-Wahda en Al-Jazeera.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.