Terzic levert contract in bij Dortmund, Sahin genoemd als opvolger

Reacties

Borussia Dortmund moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Nog geen twee weken na de verloren Champions League-finale tegen Real Madrid heeft Edin Terzic zijn contract ingeleverd.

Terzic levert contract in bij Dortmund, Sahin genoemd als opvolger

De directie van Dortmund verzamelde zich donderdag voor een evaluatie van het afgelopen seizoen. BVB bereikte de finale van de Champions League, maar sloot de Bundesliga af op een teleurstellende vijfde plaats. Terzic heeft de eer aan zichzelf gehouden en zijn contract met onmiddellijke ingang laten verscheuren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De baan van Terzic, die zich niet gesteund voelde, hing al maanden aan een zijden draadje. Om het tij te keren, besloot Dortmund in de winterstop in te grijpen. Assistent-trainer Armin Reutershahn zette vrijwillig een stap terug, zodat Nuri Sahin en Sven Bender op de bank konden plaatsnemen om Terzic te ondersteunen. Ook in de spelersgroep rommelde het.

Dat was voor Terzic een teken aan de wand. In een onderhoud met Hans-Joachim Watzke, Lars Ricken en Matthias Sammer maakte de 41-jarige Kroaat donderdag duidelijk dat het voor hem einde verhaal is. Terzic was in verschillende rollen actief in Dortmund en leidde de club in het seizoen 2020/21 naar de eindzege in de DFB-Pokal.

Sahin genoemd als opvolger
Saillant genoeg zingt de naam van Sahin rond als zijn opvolger. De naam van de voormalige middenvelder viel eerder ook bij Feyenoord, maar de Rotterdammers besloten in zee te gaan met Brian Priske. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.