Transferdagboek 22/02: Bacca, Modeste, Bellerín, Simeone

Reacties

De transfermarkt in Nederland mag dan gesloten zijn, dat is zeker niet overal zo. Russische en Chinese clubs kunnen nog tot en met respectievelijk 24 en 28 februari spelers aantrekken. Bovendien zijn er ongetwijfeld clubs die de slag gemist hebben en alvast willen voorsorteren op transfers in de zomer. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 22/02: Bacca, Modeste, Bellerín, Simeone

Bas Dost is niet de enige spits die belangstelling geniet van het Chinese Tianjin. De club zou ook AC Milan-aanvaller Carlos Bacca voor een aanzienlijk bedrag over willen nemen. Volgens Sky Sports heeft de club zo'n dertig miljoen euro over voor de Colombiaan, die een jaarsalaris van twaalf miljoen euro krijgt aangeboden.

Dat niet elke speler voor de Chinese miljoenen zwicht, bleek al uit de desinteresse van Wayne Rooney in een overstap naar Azië, maar ook Anthony Modeste blijft liever waar hij is. Zijn club, 1. FC Köln, sloeg onlangs een bod van veertig miljoen euro uit China af en daar zit de aanvaller absoluut niet mee. 'Een transfer is voor mij nooit een thema geweest. Mijn familie en ik voelen ons comfortabel in Duitsland en hoeven niet weg', vertelde Modeste aan Bild. De spits was dit seizoen al goed voor zeventien doelpunten en voert daarmee met Pierre-Emerick Aubameyang van Dortmund de topscorerslijst van de Bundesliga aan.

Héctor Bellerín staat volgens The Sun voor een terugkeer bij Barcelona. De verdediger van Arsenal verliet de jeugdopleiding van de Spaanse club in 2011 voor een avontuur in Engeland, maar zou door problemen op de rechtsbackpositie teruggehaald kunnen worden. Na het vertrek van Dani Alves naar Juventus van afgelopen zomer werd middenvelder Sergi Roberto omgetoverd tot rechtsback, maar coach Luis Enrique zou niet tevreden zijn over inbreng.

Real Madrid is geïnteresseerd in het overnemen van Miralem Pjanic van Juventus. De Koninklijke zou hun middenveld willen versterken met de Bosnische speler, die in Italië nog wel een contract heeft tot 2021. Volgens EcoDiario zou Real Madrid James Rodríguez of Isco als ruilmiddel in willen zetten.

Juventus zou in Diego Simeone de ideale opvolger zien van coach Massimiliano Allegri, van wie zijn toekomst onzeker is. Tancredi Palmeri meldt dat de Italiaanse koploper drie weken geleden al contact heeft gehad met de trainer van Atlético Madrid om te spreken over een mogelijke samenwerking.

Na zijn mislukte avontuur bij Bayern München wil het voor Mario Götze ook bij zijn oude liefde Borussia Dortmund nog niet vlotten. De middenvelder krijgt niet veel speeltijd en volgens de Duitse oud-international Lothar Matthäus is het tijd voor een volgende transfer. 'Misschien klinkt het een beetje vies, maar bij Dortmund werkt het niet voor Götze. Hij moet naar China gaan, want hij wil ongetwijfeld geen salaris inleveren. Topclubs uit het buitenland willen hem niet meer', aldus Matthäus tegen Bild.

Mocht het inderdaad tot een transfer naar China komen voor Götze, dan komt de Duitse international daar wellicht Samuel Eto'o tegen. De spits van Antalyaspor staat volgens Titan Sport op het punt een contract te tekenen in het land. Bij welke club de ex-speler van Barcelona en Chelsea aan de slag gaat is nog niet duidelijk.

Wellicht ligt de toekomst van Kasper Dolberg wel bij Liverpool. Manager Jürgen Klopp is in ieder geval zeer gecharmeerd van de spits van Ajax, vertelt hij in gesprek met Ekstra Bladet. 'Wie kent Dolberg nou niet? Als je zo goed speelt bij Ajax, val je op. Ik houd van Deense spelers, zij hebben bijna altijd een goede houding en een goede mentaliteit.'

Geld maakt niet gelukkig, zelfs 722.000 euro per week niet. Althans, Carlos Alberto Tévez wordt er niet gelukkig van. De spits is momenteel de bestbetaalde speler ter wereld, maar heeft het volgens Olé helemaal niet naar zijn zin bij de Chinese club Shanghai Shenhua. Tévez zou het liefst terugkeren bij Boca Juniors, de club die hij in januari nog verliet om miljoenen te gaan scheppen in China.

Een speler die ook niets ziet in een verhuizing naar China, is Wayne Rooney. De aanvoerder van Manchester United kon in het land zelfs nog meer gaan verdienen dan Tévez, maar heeft alle aanbiedingen afgewezen. Sky Sports meldt dat Rooney besloten heeft om United trouw te blijven, tot vreugde van manager José Mourinho. Ideye Brown verhuist nog voor het sluiten van de Chinese transfermarkt wel naar de Super League. Hij vertrekt voor twaalf miljoen euro vrijwel zeker van Olympiakos naar Tianjin Teda.

Manchester United wil na dit seizoen serieus werk maken van de komst van Toni Kroos. De vormgever maakt al jaren veel indruk op het middenveld van Real Madrid en lijkt het ook uitstekend naar zijn zin te hebben in Spanje, maar United hoopt volgens The Independent dat een flinke zak met geld de Duitser toch tot een transfer kan verleiden.

Datzelfde Real Madrid is zelf juist op zoek naar versterking, en dan met name voor de voorste linie. Volgens The Daily Mirror staat Moussa Dembélé hoog op het lijstje van trainer Zinedine Zidane. De sensatiespits van Celtic kon afgelopen zomer, na slechts een half seizoen in Schotland, naar Chelsea, maar dat zag hij ondanks een bod van veertig miljoen euro niet zitten.

Dinsdagavond speelde hij volgens trainer Diego Simeone zijn beste wedstrijd ooit voor Atlético Madrid, maar het is de vraag of Kévin Gameiro nog lang voor de Spaanse topclub uitkomt. Sinds zijn komst van Sevilla afgelopen zomer heeft de Fransman nog geen onuitwisbare indruk gemaakt. Atlético is dan ook bereid hem alweer van de hand te doen. Volgens The Daily Mirror heeft Tottenham Hotspur, dat zoekt naar een extra spits omdat Vincent Janssen niet voldoet, de beste papieren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.