Transferdagboek 24/02: Mancini, Mbappé en Varane

Reacties

De transfermarkt in Nederland mag dan gesloten zijn, dat is zeker niet overal zo. Chinese clubs kunnen nog tot en met 28 februari spelers aantrekken, in Rusland is het vrijdag Deadline Day. Los daarvan zijn er ongetwijfeld clubs die de slag gemist hebben en alvast willen voorsorteren op transfers in de zomer. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 24/02: Mancini, Mbappé en Varane

'De een zijn dood is zijn ander zijn brood', luidt het gezegde. Maar niet iedereen zit blijkbaar te wachten om Claudio Ranieri op te volgen bij Leicester City. Roberto Mancini mag dan bij de wedkantoren gelden als een van de grote favorieten, de Italiaan heeft volgens Sky News bedankt om zijn vriend Ranieri op te volgen. Alan Pardew en Nigel Pearson staan nog hoog op het lijstje van de wedkantoren, die ook Guus Hiddink en Frank de Boer scharen bij de outsiders voor de vacature.

De prestaties van AS Monaco zijn natuurlijk ook niet onopgemerkt gebleven bij Real Madrid. Volgens Marca gaat het dan in het bijzonder om Bernardo Silva en Kylian Mbappé. De 22-jarige aanvallende middenvelder is al langer in beeld bij De Koninklijke, terwijl zijn achttienjarige teamgenoot pas dit seizoen echt is opgevallen. Real Madrid wil schijnbaar nu wel snel handelen, om te voorkomen dat het net als bij grote beloftes Ousmane Dembéle en Alexander Isak achter het net vist.

Keisuke Honda heeft inmiddels al een carrière achter de rug. De dertigjarige Japanner staan volgens Italiaanse media aan de vooravond van een nieuw hoofdstuk. AC Milan zou bereid zijn contract voortijdig te ontbinden, waarmee de weg vrij is voor Honda om de overstap te maken naar Seattle Sounders.

We gaan weer even terug naar Madrid. Want volgens het Spaanse Don Balon is een opmerkelijke ruil in de maak. Real Madrid zou namelijk Manchester United willen verleiden David De Gea te laten gaan en daarbij Raphaël Varane (foto) voor ogen hebben als ruilmiddel om zo een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan. De doelman is immers al veel langer een doelwit. Daarbij zou voorzitter Florentino Pérez voorbijgaan aan de wens van trainer Zinedine Zidane, die de 23-jarige Franse verdediger ziet als een van de pijlers van zijn team.

Na het ontslag van Claudio Ranieri heeft Arsène Wenger inmiddels veertien managers van Leicester City overleefd. Mogelijk loopt dit getal in de toekomst verder op. The Times bericht vrijdag namelijk dat spelers en stafleden van Arsenal ervan overtuigd zijn dat de 67-jarige manager zijn aflopende verbintenis bij The Gunners verlengt. Wenger zou het voorstel hebben gekregen zijn contract met twee seizoenen te verlengen. Naar verluidt beslist de voormalig coach van AS Monaco in maart of april over zijn toekomst.

Manchester City heeft een oogje op Dani Alves, zo bericht The Daily Mail. De 33-jarige Braziliaanse rechtsback is pas bezig aan zijn eerste seizoen bij Juventus, maar heeft al herhaaldelijk de wens uitgesproken om nog voor het einde van zijn loopbaan uit te komen in de Premier League. City-manager Pep Guardiola werkte in zijn tijd bij Barcelona al samen met Alves, die ook wordt gelinkt aan enkele Chinese clubs en wiens overeenkomst Juventus halverwege 2018 expireert.

Achter de schermen is Atlético Madrid bezig met de plannen voor een toekomst ná Antoine Griezmann. De clubleiding van de Rojiblancos heeft zich er volgens The Daily Telegraph bij neergelegd dat de Fransman na dit seizoen verkast naar Manchester United. Met de liquide middelen die deze transactie oplevert, zou Atlético zich willen versterken met Alexandre Lacazette. De 25-jarige aanvaller mag in principe vertrekken van Olympique Lyon, mits een gegadigde club een bedrag van zeventig miljoen euro op tafel legt.

We schreven donderdag dat de speculaties over de toekomst van Wayne Rooney zijn beëindigd nu de 31-jarige aanvaller heeft aangegeven het seizoen af te maken bij Manchester United, daarmee Chinese belangstelling negerend. Dat blijkt niet het geval. Engelse media berichten vrijdag in koor dat Everton zich spekkoper waant door het besluit van Rooney. De club van manager Ronald Koeman speelt sterk met de gedachte om de Engels international na dertien seizoenen komende zomer terug te halen naar Goodison Park. Een probleem is wel dat Rooney bij United 350 duizend euro per week toucheert, een bedrag dat niet past in het salarishuis van Everton.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.