Transferdagboek 02/03: Agüero, Sampaoli en Wenger

Reacties

Alleen in de obscure voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 02/03: Agüero, Sampaoli en Wenger

Sergio Agüero (28) heeft de twijfels over zijn toekomst bij Manchester City nog niet weggenomen. Woensdag was de spits weer ouderwets op dreef met twee treffers en een assist in het FA Cup-duel met Huddersfield Town (5-1). 'We zullen in juni zien wat er gebeurt', zegt hij tegen The Guardian. 'Mijn intentie is om te blijven. Ik denk niet aan Real Madrid of een andere club, ik ben gefocust op City.'

Antonio Conte wil bij Chelsea zijn opties aan de zijkanten uitbreiden. Volgens The Telegraph mag Nathan Aké in de zomer alweer uitkijken naar een nieuwe werkgever en richt Chelsea zijn pijlen op AS Monaco-duo Thomas Lemar (21) en Djibril Sidibé (24). Toptalent Lemar speelt bij de Franse koploper als linkshalf, Sidibé staat op rechtsachter. Het tweetal moet in Londen de strijd aangaan met eerste keuzes Marcos Alonso en Victor Moses. Laatstgenoemde tekende onlangs bij.

Jorge Sampaoli praat nog niet met Sevilla over contractverlenging. Dat meldde hij deze donderdag op de persconferentie in aanloop naar het duel met Athletic de Bilbao. De Argentijn wordt genoemd als kandidaat voor de opvolging van Luis Enrique bij Barcelona, maar de Andalusiërs willen het opgewonden standje graag behouden. Sampaoli tekende afgelopen zomer tot medio 2018 bij Sevilla en verkeert met zijn ploeg nog steeds in de titelstrijd met Real Madrid en Barcelona.

Arsène Wenger wordt in ieder geval niet de nieuwe trainer van Barcelona. De Fransman staat weer eens onder druk bij Arsenal, maar die club heeft hij zo veel lief dat er geen ploeg is waarvoor hij The Gunners zou verlaten. 'Ik ben hier nu al twintig jaar en ik heb veel kansen gehad om de club te verlaten, dus ik hoef jullie niet te overtuigen dat mijn voorkeur altijd bij Arsenal heeft gelegen', vertelde hij donderdag op een persconferentie.

El Mundo Deportivo, dat als vanouds dicht op het vuur zit, stelt dat er nog geen uitgesproken favoriet is voor de opvolging van Luis Enrique. De Catalaanse krant komt woensdag met een lange lijst met potentiële opvolgers, waarop onder anderen de namen van Ronald Koeman (Everton), Massimiliano Allegri (Juventus) en Jürgen Klopp (Liverpool) staan. Van de coaches die al in La Liga actief zijn, gelden naast Sampaoli ook Ernesto Valverde (Athletic de Bilbao) en Eusebio (Real Sociedad) als kandidaten.

José Mourinho doet altijd bij voorkeur vroeg zijn zaken op de transfermarkt, zodat hij met zijn 'nieuwe' selectie de volledige voorbereiding kan afwerken. Engelse media berichten al maanden in koor dat Antoine Griezmann de grote zomeraankoop van Mourinho's Manchester United moet worden. Als de 25-jarige sterspeler van Atlético Madrid toch niet haalbaar blijkt, dan geldt Harry Kane als alternatief. United zou zelfs een bod van tachtig miljoen pond (93 miljoen euro) uit willen brengen op de 23-jarige spits van Tottenham Hotspur.

Misschien vormt Kane of Griezmann wel een spitsenduo met Zlatan Ibrahimovic, die nog geen uitsluitsel heeft gegeven over zijn sportieve toekomst. The Daily Mirror stelt dat de 35-jarige Zweed het liefst nog twee seizoenen blijft op Old Trafford, al moet daar een passende financiële beloning tegenover staan. Zijn huidige verbintenis loopt al komend jaar af, hoewel er een optie bestaat om deze met één seizoen te verlengen. Ibrahimovic is dit seizoen met afstand de meest productieve speler van United.

Over aflopende contracten gesproken: de verbintenis van John Terry met Chelsea expireert eveneens na dit seizoen. De 36-jarige verdediger moet deze jaargang genoegen nemen met een reserverol en lijkt bezig te zijn aan zijn laatste maanden op Stamford Bridge. Terry hoeft zich nog niet te melden bij de Engelse versie van het UWV. Volgens The Sun kan de Chelsea-icoon rekenen op 'Chinese belangstelling' en is ook Los Angeles Galaxy in zijn diensten geïnteresseerd. Terry heeft naar het schijnt een voorkeur voor de Major League Soccer-club.

John Terry heeft opties genoeg als Chelsea besluit de samenwerking te beëindigen.
John Terry heeft opties genoeg als Chelsea besluit de samenwerking te beëindigen.

'Arsenal risking 'British Core' summer exodus', kopt de London Evening Standard in koeienletters. The Gunners hebben de besprekingen met Kieran Gibbs, Alex Oxlade-Chamberlain en Jack Wilshere over een nieuw contract nog altijd niet opgepakt. Het drietal is nog tot de zomer van 2018 verbonden aan de club. Wilshere is dit seizoen verhuurd aan AFC Bournemouth. Oxlade-Chamberlain en Gibbs zouden niet staan te springen om te verlengen gezien hun gebrek aan speeltijd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.