Transferdagboek 28/02: Hodgson, Adu en Juanfran

Reacties

De transfermarkt in Nederland mag dan gesloten zijn, dat is zeker niet overal zo. Chinese clubs kunnen nog tot en met 28 februari spelers aantrekken. Los daarvan zijn er ongetwijfeld clubs die de slag gemist hebben en alvast willen voorsorteren op transfers in de zomer. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 28/02: Hodgson, Adu en Juanfran

Niet Guus Hiddink of Roberto Mancini maar Roy Hodgson staat schijnbaar aan de vooravond van een rentree in het Britse voetbal. Volgens The Daily Mail is de gewezen bondscoach van Engeland de favoriet om bij Leicester City het stokje over te nemen van Craig Shakespeare, die de honneurs waarneemt sinds het ontslag van Claudio Ranieri.

Kennen jullie hem nog, Freddy Adu? De inmiddels 27-jarige aanvaller, die ooit werd beschouwd als de nieuwe Pelé, staat op het punt zijn carrière een vervolg te geven in de tweede divisie van Polen. Sandecja Nowy Sacz biedt de Amerikaan zonder club een kans.

Barcelona zou volgens het Spaanse TV3 een oogje hebben laten vallen op Juanfran om het probleem van de langdurig weggevallen van Aleix Vidal te ondervangen. In het geval van een ernstige blessure bestaat er een mogelijkheid om buiten de transferperiodes een speler te halen. Maar bij Deportivo La Coruña weten ze in elk geval niets van een Catalaanse toenadering. 'Ik denk niet dat hij overstapt', aldus voorzitter Constantino Fernández.

Arsène Wenger heeft naar verluidt een megabod uit de Chinese Super League afgeslagen. De manager van Arsenal kan volgens Britse media liefst 35 miljoen euro per jaar opstrijken bij een niet nader bekende club uit China, maar Wenger wil ook na dit seizoen bij Arsenal blijven. De Fransman staat onder druk bij The Gunners, die op de rand van uitschakeling staan in de Champions League en ook niet meer serieus meedoen om de landstitel.

We blijven even in China, waar de clubs vandaag tot 00.00 uur de tijd hebben om spelers vast te leggen. Volgens Sky Sports heeft vooral West Ham United te maken gekregen met de koopdrang uit Azië. Tianjin Quanjian, Hebei China Fortune en Shandong Luneng zouden Andy Carroll over willen nemen van The Hammers. West Ham United wil de 28-jarige spits, die dit seizoen door blessureleed slechts twaalf competitiewedstrijden speelde, onder geen beding laten gaan.

Southampton hoopt Virgil van Dijk voorlopig voor de club te behouden. De 25-jarige verdediger, momenteel geblesseerd, wordt veelvuldig in verband gebracht met een zomers vertrek. The Saints zijn echter niet zo happig op een transfer van Van Dijk, die op interesse zou kunnen rekenen van Liverpool en Manchester City. 'Virgil is zeer betrokken bij Southampton. Hij is onze aanvoerder en ik zie hem in de toekomst alleen ons rood-witte shirt dragen', zegt voorzitter Ralph Krueger.

Dat Arsenal interesse heeft in Lorenzo Insigne is al een tijdje onderwerp van gesprek in de wandelgangen, maar volgens diverse media blijft het niet alleen bij de 25-jarige Italiaan. De Londenaren hebben naar verluidt ook interesse in zijn ploeggenoot, verdediger Faouzi Ghoulam. Volgens Tuttomercatoweb keken scouts van Arsenal afgelopen weekend met bovengemiddelde interesse naar het duo tijdens Napoli-Atalanta (0-2). The Gunners zouden een bod voorbereiden dat hoog genoeg moet zijn om zowel Insigne als Ghoulam komende zomer naar Londen te halen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.