Transferdagboek 05/03: Ranieri, Lacazette en Messi

Reacties

Alleen in de obscure voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 05/03: Ranieri, Lacazette en Messi

Het vertrek van Roger Schmidt dwingt Bayer Leverkusen tot het vinden van een nieuwe trainer. Technisch directeur Rudi Völler heeft ongetwijfeld een lijstje klaarliggen van trainers die per direct beschikbaar zijn voor de vacature. De fans van Leverkusen hadden voor het ontslag van Schmidt al een eigen favoriet naar voren geschoven. Claudio Ranieri, op 23 februari aan de kant gezet bij Leicester City, was in hun ogen de ideale man om Die Werkself weer aan successen te helpen. De Italiaan is ook niet compleet onbekend met Leverkusen. Op eigen verzoek was hij in februari 2015 aandachtig toeschouwer bij een training van Schmidt.

Over de trainerscarrousel gesproken, ook Barcelona is op zoek naar een nieuwe sterke man op de bank. Jorge Sampaoli geldt als een voorname kandidaat om na dit seizoen het stokje in Camp Nou over te nemen van Luis Enrique. Sterker nog, de Argentijn is volgens Don Balon al bezig om spelers te polsen voor een verhuizing naar Barcelona. Gezien zijn goede band met Alexis Sánchez – ze kennen elkaar van de Chileense nationale ploeg - wordt geopperd dat Sampaoli dat ook heeft besproken met de Arsenal-aanvaller. Alexis Sánchez heeft schijnbaar bij zijn teamgenoten laten vallen graag terug te keren naar Spanje, maar dat een terugkeer naar Barcelona juist niet de wens is.

Alexandre Lacazette geldt sinds zijn aankondiging komende zomer te willen vertrekken bij Olympique Lyon als zeer begeerde spits. Volgens het Franse TF1 is Borussia Dortmund een van de clubs die graag in zee wil met 25-jarige Franse international. De Bundesliga-club zou zich daarmee ook willen indekken voor het vertrek van Pierre-Emerick Aubameyang. Als de Gabonees daadwerkelijk wordt verkocht, zal de verwachte afkoopsom van zestig miljoen geen onoverkomelijk probleem zijn voor Dortmund.

Nog altijd is Barcelona er niet in geslaagd Lionel Messi langer aan zich te binden. De fans beginnen zich langzamerhand zorgen te maken, omdat de 29-jarige Argentijn in theorie over zestien maanden al transfervrij zou kunnen vertrekken. Dagblad Marca stelt dat Messi kan rekenen op een jaarsalaris van 35 miljoen euro als hij instemt met een nieuwe verbintenis. Dat is een gigantisch bedrag (bijna alle Eredivisie-clubs hebben een lagere omzet), maar nog altijd vijftien miljoen euro minder dan enkele Chinese clubs hebben geboden.

Het wordt opnieuw een Arsène Wenger-week. Na de 3-1 nederlaag bij Liverpool nemen de speculaties dat de Fransman en Arsenal na dit seizoen uit elkaar gaan alleen maar toe. De Londenaren hebben volgens The Daily Express hun huiswerk al gedaan. Als Wenger besluit te vertrekken (want zo is de situatie, de Fransman kan zelf beslissen over zijn toekomst), dan is Massimiliano Allegri de belangrijkste kandidaat om hem op te volgen. Het bestuur van Arsenal zou zelfs al een mondeling akkoord hebben bereikt met de Juventus-coach, welke in werking treedt als Wenger zijn afscheid daadwerkelijk aankondigt.

Juan Mata gaat binnenkort om tafel met de leiding van Manchester United om over zijn sportieve toekomst te praten. De huidige verbintenis van de 28-jarige Spanjaard loopt al over zestien maanden af. The Daily Star denkt dat de onderhandelingen geen problemen zullen opleveren, omdat beide partijen tevreden zijn met elkaar. Mata kocht onlangs een Spaans restaurant in Manchester, een teken dat hij een toekomst bij The Red Devils voor ogen heeft.

Marco Reus kan rekenen op veel belangstelling vanuit de Engelse top.
Marco Reus kan rekenen op veel belangstelling vanuit de Engelse top.

Manchester City is komende zomer voornemens stevig in de bus te blazen, zoals het een moderne Engelse topclub eigenlijk betaamt. Volgens The Sun richt manager Pep Guardiola zijn pijlen in eerste instantie op William Carvalho (Sporting Lissabon), Ryan Bertrand (Southampton) en Ben Gibson (Middlesbrough). Alleen de komst van deze spelers zal al ongeveer 130 miljoen euro kosten. Vooral de defensie van City heeft volgens Guardiola een likje verf nodig.

Tachtig miljoen euro. Zoveel wil Borussia Dortmund incasseren voor de gewilde Marco Reus. De dribbelaar kan rekenen op serieuze belangstelling van Premier League-koploper Chelsea, zo weten Duitse en Engelse media. Reus kan weleens een prominente figuur in deze rubriek worden, aangezien ook Arsenal en Liverpool voor hem in de markt zijn. Met een contract dat al in 2019 afloopt nadert het moment voor Dortmund om serieus te cashen voor Reus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.