Transferdagboek 13/03: Coman, Talisca en Verratti

Reacties

Alleen in de obscure voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 13/03: Coman, Talisca en Verratti

Verschillende topclubs zitten achter Kingsley Coman aan. Volgens Téléfoot heeft zowel Manchester City als Chelsea een bod van tussen de vijftig en zestig miljoen euro uitgebracht op de pijlsnelle flankspeler. De twintigjarige Fransman speelt momenteel nog op huurbasis bij Bayern München, dat de mogelijkheid heeft om Coman tot het einde van het seizoen op ieder moment voor twintig miljoen euro over te nemen van Juventus. Bij de ploeg van Carlo Ancelotti moet de international het veelal met een reserverol doen. In de Bundesliga kwam de buitenspeler dit seizoen nog maar tot 450 speelminuten. Een interessant detail: Coman speelde bij Bayern al onder Pep Guardiola, de huidige manager van City. Dan naar Parijs.

Liverpool heeft concurrentie gekregen bij de strijd om Anderson Talisca, de Braziliaan die momenteel op huurbasis speelt bij Besiktas. De Turkse club zou de 23-jarige aanvallende middenvelder niet definitief willen overnemen van Benfica, waardoor ook Lazio zijn kans ruikt. Sportmediaset schrijft dat de Romeinen een huurvoorstel voorbereiden. Talisca, die volgens Engelse media ook op het verlanglijstje van Liverpool staat, scoorde dit seizoen zeven keer in veertien wedstrijden in de Turkse Süper Lig.

Volgens El Mundo Deportivo twijfelt Marco Verratti over zijn toekomst in de Franse hoofdstad en heeft de Italiaan zijn zaakwaarnemer opdracht gegeven te luisteren naar voorstellen van geïnteresseerde clubs. De pijnlijke uitschakeling in de Champions League van Paris Saint-Germain zou daarbij een grote rol spelen. Verschillende clubs zouden een optie zijn voor de 24-jarige spelmaker van de Franse topclub. Zo is hij volgens de Spaanse krant een van de kandidaten om Andrés Iniesta op te volgen bij Barcelona en staat hij ook op de radar bij Bayern München, dat na het huidige seizoen afscheid neemt van Xabi Alonso.

Teleurstelling bij Marco Verratti na de historische Champions League-uitschakeling tegen Barcelona.
Teleurstelling bij Marco Verratti na de historische Champions League-uitschakeling tegen Barcelona.

Joshua Kimmich (22) beleefde vorig seizoen nog zijn doorbraak bij Bayern München. Maar inmiddels heeft hij sinds oktober 2016 slechts twee keer de negentig minuten volgemaakt. De Duitse international is allesbehalve blij met zijn plaats op de bank. 'Ik kan hierover niet tevreden zijn.' Een transfer is een optie. Het Manchester City van zijn oude trainer Pep Guardiola wordt door The Mirror genoemd als potentiële bestemming. Of is een tijdelijke terugkeer naar RB Leizpig een alternatief? Technisch directeur Ralf Rangnick ziet het wel zitten. 'Ik wil het helemaal niet uitsluiten. Het idee staat me wel aan.'

Salomon Kalou is daarentegen helemaal niet bezig met een vertrek. De voormalig Feyenoord staat volgens Bild zelfs aan de vooravond van een nieuwe verbintenis met Hertha BSC. 'Het kan zijn dat ik volgende week mijn contract verleng', aldus de 31-jarige Ivoriaan, die sinds 2014 voor De Oude Dame speelt.

De oud-prof Matthew Upson ziet Toby Alderweireld als een ideale versterking voor Manchester City en Manchester United. 'Hij is een van de besten', aldus de voormalig verdediger van onder meer Arsenal en West Ham United bij de BBC. Maar de Belgische international lijkt niet van plan White Hart Lane te verlaten. Sterker nog, The Mirror claimt dat de voormalig Ajacied op het punt staat een nieuw vijfjarig contract te tekenen bij Tottenham Hotspur met een gelimiteerde afkoopsom van een slordige dertig miljoen euro.

Hélder Costa heeft zich met zijn FA Cup-optreden met Wolverhampton Wanderers van 18 februari tegen Chelsea in de kijker gespeeld. Antonio Conte, manager van The Blues, was zo onder de indruk dat een transfer naar Stamford Bridge wordt gezien als een optie. Maar ook Arsenal ziet het wel zitten de 23-jarige aanvaller in te lijven. De verwachte transfersom is ruim twintig miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.