Transferdagboek 09/03: Alves, Hart, Barkley, Alli

Reacties

Alleen in de obscure voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 09/03: Alves, Hart, Barkley, Alli

Pep Guardiola en Dani Alves worden mogelijk herenigd bij Manchester City. Volgens The Sun wil de Spaanse manager van The Citizens zijn defensie versterken met de rechtsback van Juventus. De twee kennen elkaar van een gezamenlijke periode bij Barcelona, waar Alves in 2008 een van de eerste aankopen van Guardiola was. Juventus zou mee willen werken aan een transfer omdat Alves zich maar moeilijk thuisvoelt in Turijn.

De toekomst van Joe Hart is nog ongewis. De doelman, door Torino gehuurd van Manchester City, heeft de clubs voor het uitkiezen, maar zou ook wel eens bij Torino kunnen blijven. Dat vertelt zijn zaakwaarnemer Jonathan Barnett aan Sky Sports. Volgens de belangenbehartiger zal er altijd genoeg interesse zijn voor 'een van de beste keepers ter wereld.'

Slecht nieuws voor clubs die jagen op de handtekening van Ross Barkley. Everton-manager Ronald Koeman is niet van plan de middenvelder te laten vertrekken. De Nederlandse coach geeft tegenover Sky Sports aan dat de gesprekken over een nieuw contract gepland staan en dat Everton er alles aan gaat doen om Barkley bij de club te houden.

Dele Alli staat mogelijk wel voor een transfer. De middenvelder van Tottenham Hotspur wordt al tijden in verband gebracht met grote clubs als Bayern München, Barcelona en Paris Saint-Germain, maar Real Madrid zou wel eens als eerste toe kunnen slaan. Het Spaanse Don Balón meldt dat Gareth Bale de clubleiding van Real heeft aangeraden om de speler van zijn voormalige club aan te trekken. Als ze ingaan op het advies, zullen de directeuren wel even tachtig miljoen pond (92 miljoen euro) over moeten maken naar Engeland.

Juventus maakt dit kalenderjaar indruk met een supervoorhoede van Juan Cuadrado, Paulo Dybala, Mario Mandzukic en Gonzalo Higuaín. De Oude Dame is nog altijd niet volledig tevreden, want volgens El Mundo Deportivo wil Juventus een smak geld op tafel leggen voor Athletic de Bilbao-aanvaller Iñaki Williams. De 22-jarige Bask heeft een afkoopsom van vijftig miljoen euro, die de alleenheerser uit de Serie A bereid zou zijn te betalen. Ook Liverpool en Borussia Dortmund worden gelinkt aan Williams.

Het mislukte seizoen van Arsenal heeft niet alleen mogelijk consequenties voor manager Arsène Wenger, maar ook voor zijn spelers. Sterspelers Alexis Sánchez en Mesut Özil twijfelen aan hun toekomst in Londen, evenals Alex Oxlade-Chamberlain (23). ESPN meldt dat de Engelse middenvelder annex aanvaller ontevreden is bij The Gunners en komende zomer wil vertrekken.

Zlatan Ibrahimovic hult zich al maandenlang in nevelen over zijn toekomst. De 35-jarige spits maakt ook bij Manchester United indruk, maar kan er voor kiezen om na een jaar alweer zijn biezen te pakken. Nadat eerder Napoli genoemd werd, valt nu de naam van LA Galaxy als nieuwe bestemming voor de Zweed. De club uit Los Angeles wil Zlatan volgens The Guardian de best betaalde speler in de geschiedenis van het Amerikaanse voetbal maken en daarmee naar het beloofde land lokken. Momenteel is de Braziliaan Kaká (Orlando City) met ongeveer 6,5 miljoen euro per jaar aan  salaris de koning der grootverdieners in de MLS.

Marcos Alonso beleeft onder de hoede van Antonio Conte een topseizoen.
Marcos Alonso beleeft onder de hoede van Antonio Conte een topseizoen.

Chelsea is op weg naar de titel in de Premier League en doet dat met Marcos Alonso (26) als een van de opvallende vaste basiskrachten. De linkerflankspeler kwam in de zomer over van Fiorentina, maar had ook kunnen kiezen voor Barcelona, vertelt hij aan IBTimes UK. Alonso opteerde niet voor een overstap naar zijn vaderland, maar voor de stap overzee. 'Chelsea is een club die me altijd heeft aangesproken. Vanaf mijn vroege jaren bij Bolton Wanderers weet ik dat Chelsea een geweldige club is. Dat ik hier ben gekomen, heeft goed uitgepakt.'

Marco Verratti (24) ging woensdag met Paris Saint-Germain ten onder in een historische nederlaag tegen Barcelona (6-1). De kleine regisseur van de Parijzenaren wordt vaak genoemd als opvolger van Andrés Iniesta, een van zijn tegenstanders van woensdag. Sportief directeur Patrick Kluivert ontkende voor het duel tegenover Premium Sport dat de middenvelder dicht bij een vertrek is. 'Verratti is een zeer belangrijke speler voor ons, omdat hij leiding geeft aan ons middenveld. Hij hoort bij PSG en gaat niet weg.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.